Ni več luštno! RTVS ukinja oddajo Slovenski pozdrav, tako pa vse skupaj komentira Blaž Švab ...

Denis Živčec Denis Živčec
16.10.2020 10:02

Zdaj je tudi uradno, Slovenski pozdrav bo kmalu postal le še bivša narodno-zabavna oddaja, na Kolodvorski pa napovedujejo že novo, ki bo konceptualno zastavljena širše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rtvslo

"Luštno bo!" je vzklik, ki ga mnogi gledalci takoj povežejo s petkovimi večeri na prvem programu Televizije Slovenija, ki so že nekaj časa zapisani slovenski narodno-zabavni glasbi. Močan koncentrat slednje, pa tudi kupa drugih tipično slovenskih reči, predstavlja priljubljena oddaja Slovenski pozdrav, ki jo vodita Darja Gajšek in Blaž Švab, sicer pevec megapriljubljenih Modrijanov. A luštno očitno ni več. Oziroma je vse manj. Kot kaže, bo počasi, a zanesljivo Slovenski pozdrav kmalu postal del zgodovine in postal še ena bivša oddaja. Da je, kljub navidez vedremu duhu, čarovnija že davno izpuhtela, veliko pa je je zagotovo odnesel tudi zahtev in prepovedi poln koronačas, so dale slutiti Švabove besede, da je začutil, da je te zgodbe dovolj, da je treba reči zadnjo in da je čas za nove projekte. Nepogrešljiv soustvarjalec te oddaje je s tem nekako strnil splošne občutke znotraj ekipe, ki nam jih je zdaj potrdila še javna televizija.

RTVSLO


"Od prve oddaje Slovenski pozdrav je minilo sedem sem let oziroma štirinajst sezon. V tem obdobju je bilo posnetih 200 oddaj, šest festivalov Slovenska polka in valček, pet Silvestrskih pozdravov. Oddaja Slovenski pozdrav je od aktualnih oddaj razvedrilnega programa TV Slovenija pravzaprav najdlje na sporedu in vsaki oddaj se čas enkrat izteče," so nam odgovorili s Kolodvorske.  "V razvedrilnem programu, kjer imajo dolgoletne izkušnje s pripravljanjem takšnih oddaj - od Zooma do oddaje Spet doma in podobnih -, so ocenili, da je čas za novo glasbeno-razvedrilno oddajo, v kateri bodo predstavljene vse zvrsti slovenske popularne glasbe, ne zgolj narodno-zabavna," so dodali. Na novo dozo razvedrila ob koncu delovnega tedna bo sicer potrebno še malce počakati.

RTVSLO


"Gledalci si od marca prihodnje leto ob petkih zvečer na TV Slo 1 lahko obetajo dobro zabavo, veliko glasbe, pozitivne energije, ščepec, dva, tri humorja, pa tudi nekaj tekmovalnosti," razkrivajo, a hkrati ostajajo skrivnostni, saj načrti še nastajajo, končna podoba oddaje bo zagotovo v veliki meri odvisna od pandemične situacije, ki vpliva tudi na to, ali je v oddaji lahko prisotno občinstvo in podobno. Kakšna bo televizijska usoda simpatične voditeljske dvojice, je v tem trenutku težko reči, saj zadnja beseda še ni padla. "Odločitve o tem, ali bosta Blaž Švab in Darja Gajšek tudi v prihodnje sodelovala z RTV Slovenija, v razvedrilnim programu še niso sprejeli, se pa o tej možnosti pogovarjajo," so nam sporočili s Kolodvorske, kar pomeni, da njunim oboževalcem še ni potrebno vreči puške v koruzo. Slovo pa bo očitno čustveno. "Po sedmih letih končujemo s snemanjem oddaje Slovenski pozdrav. Končujemo z nasmehom na obrazu in na najlepši možen način. S poslovilno sezono, v kateri se bomo spominjali nekaterih najlepših, najbolj ganljivih in najbolj zabavnih trenutkov. Hitro je minilo sedem let, v našem štetju štirinajst sezon. V tem obdobju smo posneli 200 oddaj, šest  festivalov Slovenska polka in valček, pet Silvestrskih pozdravov. Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte," je za Veseljak povedal Švab.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta