Odgovarjajo na povpraševanje: Veriga restavracij s hitro prehrano predstavlja vegetarijansko linijo izdelkov

Gr.G.
10.11.2020 09:28

Veriga restavracij s hitro prehrano je vlagateljem obljubila še več izboljšav, spremenjen pristop k pripravi hamburgerjev in več piščančjih okusov v njihovi ponudbi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Veriga restavracij s hitro prehrano McDonald's namerava po pisanju tujih medijev razširiti lastno linijo vegetarijanskih jedi, ki jih bodo ponujali pod imenom McPlant. V preteklosti so že testirali rastlinski burger z zrezki iz veganskega mesa, ki so jih pripravili v start-upu Beyond Meat, sedaj pa nameravajo prihodnje leto na določenih trgih ponuditi izdelek, ki je pripravljen izključno za njihove restavracije. Niso pa potrdili, s kom bodo pri tem sodelovali. Ponudba McPlant naj bi predstavljala alternativo piščančjemu mesu, naj bi McDonald's med predstavitvijo obljubil vlagateljem.

70 odstotkov njihove prodaje sicer predstavljajo Big Mac, McNuggets in krompirček. "Povpraševanje po dobro znanih izdelkih je bilo v teh negotovih časih večje kot kdajkoli prej. Menimo, da bodo ti klasični izdelki še naprej gonilna sila rasti zaradi svoje priljubljenosti in donosnosti," so sporočili iz družbe. Vseeno bodo novi McPlant burger v začetku prihodnjega leta testirali na ključnih tržiščih. "Ustvarili smo okusni burger, ki bo le prva možnost izbire menija na rastlinski platformi," je za CNN pojasnil Ian Borden, prvi mož korporacije.

Podjetje je sicer nekoliko v zaostanku za konkurentom Burger Kingom, ki je že aprila 2019 v ZDA predstavil vegetarijansko različico njihovega priljubljenega Whopperja. Tudi pri Dunkin' Donuts so se že odločili slediti temu rastlinskemu trendu.

So pa pri McDonald'su zelo zadovoljni z odzivom na začinjene piščančje medaljone, ki so v nekaterih državah na voljo od septembra letos, predvsem v ZDA naj bi se kupci radi odločali za piščančje sendviče, piše CNN. Zaradi pandemije novega koronavirusa pa bodo čez lužo preizkusili nove drive-thru koncepte, s katerimi želijo poenostaviti in pohitriti sprejem hitre hrane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta