Pet velikih romanesknih finalistov

kr
23.05.2017 15:28

Na situ ostali Golob, Kralj, Kumerdej, Podstenšek in Vojnović

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Veliki finalisti Delove nagrade Kresnik za roman leta so Tadej Golob za Jezero (Goga), Gašper Kralj za Rok trajanja (založba cf*), Mojca Kumerdej za Kronosovo žetev (Beletrina), Tomo Podstenšek za Papir, kamen, škarje (Litera) in Goran Vojnović za roman Figa (Beletrina), poroča Delo. Iz boja so torej izpadli Ivana Djilas, Tina Batista Napotnik, Jurij Hudolin, Miha Mazzini in Roman Rozina.
Žiriji predseduje profesor z oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani Tone Smolej, v njej pa berejo še pisateljica in literarna kritičarka Tina Vrščaj, pesnica in novinarka kulturne redakcije nacionalnega radia Tina Kozin in novi član, Alen Albin Širca, asistent na omenjenem oddelku Filozofske fakultete.
Lani je kresnika prejel Miha Mazzini za roman Otroštvo, kdo bo kres prižgal letos, pa bo, kot je navada, znano čez en mesec, 23. junija na Rožniku. (kr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta