Po 11 letih odkrito spregovoril oče pogrešane Maddie McCann

A.L.
04.10.2018 10:53

Povedal je, kakšni so bili prvi trenutki ob izgubi otroka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maddie McCann.
Splet

Gerry McCann, oče pogrešane Madeleine McCann, poznane tudi kot Maddie, je nedavno dejal, da sanja o tem, kako ponovno objema svojo hčer in verjame, da je še vedno živa. Mineva namreč enajst let, odkar je iz portugalskega letovišča Praia da Luz izginila takrat 3-letna Maddie McCan.
Gre za enega najodmevnejših primerov izginotja otrok, ki že leta odmeva po vsem svetu. V letih po izginotju se je pojavljalo na tisoče namigov, ljudje so preiskovalcem sporočali, da so jo videvali v Braziliji, Indiji, Maroku in Paragvaju. Nekdo je trdil, da je deklico videl celo na nemškem letalu, drugi naj bi jo videl na tržnici na Novi Zelandiji. Vse iskalne akcije so se do sedaj izkazale za neuspešne, Maddie, ki bi bila danes stara 15 let, pa še vedno niso našli.
Po letih neuspešnega iskanja je molk prekinil dekličin oče in po dolgem času odkrito spregovoril za medije. Povedal je, kako se družina sooča z dekličino izgubo in kakšni so bili prvi trenutku po izginotju Madeleine.
V intervjuju se je spomnil trenutka, ko je ugotovil, da je Madeleine izginila. "Žena je pritekla do mene in kričala, da je Madeleine pogrešana. Odvrnil sem ji, da to ni mogoče. Pregledal sem vse prostore, tudi tiste, kjer sem vedel, da ne more biti. Spominjam se, kako sva stala v spalnici, bila sva popolnoma razburjena. Počutila sva se popolnoma nemočno, obupano in osamljeno. Iz glave si nisem mogel izbiti temnih misli, da jo je nekdo ugrabil in zlorabil. Ne mine dan, ko ne bi pomislil nanjo in na to, kaj vse je mogoče, da se ji je zgodilo. Zadnje mesece sem o njej pogosto sanjal. To so bile boleče sanje."
O prvi noči brez male Maddie je povedal: "Zdelo se je, kot da noči ne bo nikoli konec. Nisva mogla spati. Takoj, ko je bilo zunaj svetlo, sva odšla na zrak. Prehodila sva ulice Praie de Luz in jo iskala."
McCann je povedal, da sta z ženo prepričana, da je njuna deklica še živa. "To je občutek. A zdi se mi, da se bomo ponovno srečali. Želim si jo objemati in jo zadržati pri sebi," je povedal skrušeni oče. V letih po izginotju in neumornemu iskanju sta staršema ob strani stala tudi dvojčka Sean in Amelie, sicer brat in sestra pogrešane Madeleine. Edina želja družine je, da se Maddie vrne domov.
"Danes, 11 let po dogodku, smo se morali navaditi, da se naša družina skozi dan prebija kot štiričlanska in ne kot petčlanska. Ne glede na vse pa bo Madeleine vedno del našega življenja." Gerry je dodal, da je bil njegov odnos z Madeleine poseben.
Preiskovalci deklico še vedno iščejo, prav tako tudi družina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta