Po mamini smrti na porodni postelji zaradi korone mali heroj 25 dni preživel na ventilatorju, zdaj je zapustil bolnišnico

M.R.
08.10.2020 13:10

V Srbiji poročajo o zelo ganljivi zgodbi dojenčka, ki je takoj po rojstvu ostal brez mame, saj je zbolela za covid-19.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Srečen sem," je danes na kratko povedal oče malega Aleksandra, ki je bil vse od poroda v bolnišnici, saj je njegova mati med porodom umrla zaradi koronavirusa. 

Gre za tragično zgodbo iz Niša, kjer je bil malček na zdravljenju dva meseca in pol. Njegova 34-letna mati Brankica Ivanović ga je rodila 27. julija, ko je bila v sedmem mesecu nosečnosti, takoj po porodu, med katerim je bila zaradi bolezni covid-19 priklopljena na ventilator, pa je umrla. 

Ko je prijokal na svet, je Aleksander tehtal vsega 920 gramov. Kar 25 dni je bil tudi on priklopljen na ventilator, poroča srbski časnik Blic. Šele zdaj pa so ga odpustili iz otroške klinike v Nišu. Dojenček tehta 2150 gramov, lahko je vse obroke, ničesar mu več ne dodajajo intravenozno, niti prek sond. Že kak mesec tudi ni več na kisiku. 

Ko so ga sprejeli na omenjeni otroški kliniki, je tehtal vsega 880 gramov, saj je po rojstvu še izgubil nekaj teže. Zadnjih deset dni so ga medicinske sestre učile hraniti prek cuclja, da ga bo lahko doma tako hranil tudi oče Branislav Ivanović.

Danes je sina končno lahko odpeljal domov, iz bolnišnice so ga pospremile tudi medicinske sestre in drugo zdravstveno osebje. Vsem, ki so zanj skrbeli, je namreč v tem času zelo prirasel k srcu. 

A še preden je šel lahko malček domov, je moral včeraj še v Beograd na inštitut za neonatologijo, kjer so mu pregledali poškodovani očesni živec.

Doma bosta očetu v prvih dneh pomagali otrokovi babici. ​"Moj sin je pravi lev, povrnil mi je vero v življenje. Spomin na njegovo mati Brankico, ki je dala zadnje atome moči, da ga je spravila svet, bova hranila skupaj. Zdi se mi, da ji je malo podoben ... Bila je prava lepotica," je oče povedal za časnik Novosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta