Špela Trefalt o očetu Mitu: Nihče ni pričakoval tako hitre smrti

Gorazd Dominko
13.08.2017 10:16
Ženske si zaslužijo enakopravnost, glas, slišanost, pripoveduje dr. Špela Trefalt, samooklicana feministka in hčerka Mita Trefalta, ki se je v Slovenijo vrnila iz Bostona, kjer študentkam predava vodenje, organizacijsko vedenje in organizacijske spremembe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Juršič
Ze 15 let živite v ZDA. Kako pogosto se vračate domov v Slovenijo?
Pa se vam sploh splača prileteti iz Bostona, ki je od Cerkelj na Gorenjskem oddaljen dobrih 7800 kilometrov, in se tukaj pravzaprav le obrniti?
Čez nekaj dni bo prva obletnica očetove smrti. Ste imeli kdaj slabo vest, da z njim niste preživeli dovolj časa?
Ste imeli čas pripraviti se na njegovo slovo?
Nobena skrivnost ni, da sta bila z očetom Mitom močno povezana. Kako velik šok je bila njegova diagnoza in posledično smrt za vas?
Verjetno se vedno, ko priletite v Slovenijo, najprej odpravite na očetov grob.
Dotakniva se še malce vaše televizijske kariere. Kako pogosto ste kot televizijska voditeljica zabavnih oddaj slišali očitek, da ste na televiziji (zgolj) zaradi očeta?
Ste lahko bolj konkretni?
Zakaj pa se človek na vrhuncu svoje televizijske kariere, ko mu nadrejeni zaupajo tudi oddaje v najbolj gledanem terminu, odloči prekiniti to vez?
Kaj vam je osem let na televiziji dalo. Kaj ste od nje osebno odnesli?
Vzporedno z delom na televiziji ste študirali pravo in diplomirali leta 1996, potem pa ste se zaposlili pri McDonald’su. Ste res nekaj časa delali v restavraciji? So vas stranke kdaj prepoznale, vas nagovorile?
Vpisali ste MBA (magisterij iz poslovnih ved), ki ste ga sicer želeli študirati v ZDA, a ste se vseeno odločili za študij ob delu in življenje v Sloveniji. A prav študijski izlet z MBA vas je tako zelo navdušil, da ste v ZDA vpisali doktorat. Kakšen je bil postopek?
Danes ste doktorica znanosti in na Simmons School of Management v Bostonu, MBA-študentkam predavate vodenje, pogajanje, mreženje, razvijanje strateških odnosov, organizacijsko vedenje in organizacijske spremembe. Kako (ne)prijetno je v zgolj ženski družbi, kolektivu?
Cel intervju s Špelo Trefalt je objavljen v avgustovski številki revije OBRAZI, v kateri je še mnogo drugih privlačnih vsebin.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta