Sramežljivi hudičevki

Matic Majcen
14.09.2018 17:29

Milo za drago (A Simple Favor) je film, ki ob izvrstnima Anni Kendrick in Black Lively ne uspe poseči med nepozabne izdelke žanrskega filma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milo za drago, solidna zabava za splošno občinstvo 
Blitz

Ime ameriške pisateljice Darcey Bell večini ljudi zveni povsem neznano. Obstaja dober razlog za to – gre za povsem običajno vzgojiteljico predšolskih otrok iz Chicaga, ki je leta 2016 v prostem času napisala knjižni prvenec Preprosta usluga (A Simple Favor), s katerim je v trenutku navdušila založbo Harper, skupaj z njo pa tudi studio 20th Century Fox, pri katerem so se takoj odločili odkupiti pravice za filmsko adaptacijo. Bellova je s tem postala ena izmed pisateljic, ki je v trenutku prišla do izpolnitve ameriškega sna, saj je le dve leti kasneje v kina že prišla filmska različica njenega romana. Ta za povrh sploh ni kakšen majhen, neodvisni film, temveč multipleksovski izdelek z dvema velikima filmskima zvezdnicama v glavni vlogi.
S čim je Bellova torej uspela prepričati tako prestižno založbo in tako velik filmski studio? Milo za drago, kakor je film zdaj preveden pri nas, ponudi simpatično mešanico kriminalke in komedije, s čimer poseže na področje dveh zelo priljubljenih žanrov komercialnega filma. Pripoved nas postavi na sled dvema mamicama iz idiličnega ameriškega predmestja, na eni strani nekoliko zadrgnjeni blogerki Stephanie (Anna Kendrick), na drugi pa dekadentni in skrivnostni Emily (Blake Lively). Ko prva v svoji novi prijateljici vidi priložnost za to, da bi tudi sama sprostila nekatere psihološke ventile, pa Emily nenadoma izgine brez sledu, s čimer začne Stephanie raziskovati ozadje njene kompleksne življenjske zgodbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta