Tabu, zalagasper in Siddharta o glasbeni (post)koroni: "V poplavi negativizma na začetku ni bilo volje po ustvarjanju"

Asja Lednik
22.05.2020 09:31

Epidemija koronavirusa je močno prizadela tudi slovenske glasbenike in jih hkrati prisilila, da se v kriznih razmerah znajdejo po svoje. Koncerti so odpovedani, stika z občinstvom je manj, večina pa se že veseli trenutka, ko bo lahko znova stala na odru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Člani glasbene skupine Siddharta pravijo, da epidemija nanje ni vplivala, "so pa na nas močno vplivali restriktivni ukrepi in politično-medijsko sejanje strahu. Koncerti so prepovedani in mi smo koncertni bend. Mnogi izmed naših fanov so prestrašeni in zanima nas, kako bo poskrbljeno za zmanjševanje strahu. Pri čemer je seveda jasno, da je strah hkrati najhujše čustvo in najbolj perverzna strategija vladajočih za obvladovanje ljudstva. Zanimivo je opazovati sedanje neverjetno hitro sproščanje ukrepov, ko se kljub popolnemu zaprtju še pred mesecem dni sedaj odpira gostinske oziroma tiste dejavnosti, iz katerih se država preko davkov dovolj napaja, umetniško-kulturne pa še naprej prepoveduje".
{embed_youtube}https://youtu.be/8vj2LthxFTc{/embed_youtube}

Igor Napast

"Polizali bomo rane in šli naprej"

O oceni trenutnega stanja glasbene panoge je za zdaj še prezgodaj govoriti

"Zadeva se je zgodila povsem nepričakovano in brez napovedi. Sledil je kulturni šok. V tem obdobju smo začeli resneje razmišljati, o sebi in o prihodnosti. Lahko rečem, da v poplavi negativizma na začetku ni bilo volje po ustvarjanju, saj je ustvarjanje precej pogojeno z osebnim počutjem, mi pa smo tak pozitiven bend. Vendar na srečo takšno stanje ni trajalo dolgo," pa pove Primož Štorman, član priljubljene glasbene skupine Tabu. 
{embed_youtube}https://youtu.be/UYn8-qXQrYE{/embed_youtube}
Kot pravi, je danes polno družbenih omrežij, kjer lahko nagovarjaš svoje oboževalce. "Prav tako nam tehnologija dopušča, da ustvarjamo na daljavo. Tu ni problema," pravi Štorman in doda, da so predvsem glasbeni nastopi tisto, kar v teh trenutkih pogrešajo. "Šele tam se lahko, kot glasbenik, približaš občinstvu."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta