Tereza Kesovija danes v mariborskem Žičkem dvoru

ŠTR
06.06.2019 05:10

Izkupiček od prodanih vstopnic bo šel Zavodu 13

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tereza Kesovija
Osebni Arhiv

V Zavodu 13, ki pomaga staršem oziroma družinam, ki se jim rodi otrok s posebnimi potrebami, so svoj tokratni letni koncert zastavili nekoliko drugače. V goste bodo danes pripeljali glasbeno legendo z območja nekdanje Jugoslavije Terezo Kesovijo. Če so prej za koncert skušali zbrati denar s pomočjo sponzorjev, da so ga lahko namenili staršem, družinam, članom zavoda, zdaj pripravljajo javni koncert, izkupiček od prodaje vstopnic pa bo šel za terapije in individualne pripomočke otrok zavoda.
Ustanoviteljica in gonilna sila Zavoda 13 Petra Greiner je dejala, da so po lanskem koncertu, ki je bil velik zalogaj, že skoraj dvignili roke nad organizacijo koncertov, a so jo vseeno spodbudili, da se tega spet loti. Denar za tehnične zadeve in določene stroške bodo pokrili sponzorji, bo pa tokrat za obiskovalce vstopnina. "Tokrat bo sicer bolj glasba za nekoliko starejše, a vendarle Tereza Kesovija nikogar ne pusti ravnodušnega. Pred par meseci je napolnila Cankarjev dom, gospe, ki se bliža 81. letu, energije ne manjka," je dodala Greinerjeva.
V Mariboru ima Kesovija veliko prijateljev, mesto ima rada. Pela bo na Lentu v intimnem ambientu Žičkega dvora, to je ob Lutkovnem gledališču. Cena vstopnice je 20 evrov, na prodaj so v Rožmarinu, restavraciji, kavarni in vinoteki. Če bo deževalo, bo koncert v vinoteki Rožmarina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta