Umrl je Keith Flint, pevec priljubljene skupine The Prodigy

A.L.
04.03.2019 12:47

Skupina Prodigy je vzniknila iz podzemne rave scene v zgodnjih devetdesetih in postala ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin v Veliki Britaniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Tuji mediji poročajo o žalostni novici, da je umrl Keith Flint, pevec priljubljene britanske skupine The Prodigy. Policiste so danes zjutraj obvestili, da se v stanovanju na območju Essexa nahaja moški, ki je v slabem zdravstvenem stanju. Kot je potrdil predstavnik policije v Essexu, so ob prihodu policistov 49-letnika razglasili za mrtvega. Njegove smrti ne obravnavajo kot sumljive.  
{embed_youtube}https://youtu.be/wmin5WkOuPw{/embed_youtube}
Skupina Prodigy je vzniknila iz podzemne rave scene v zgodnjih devetdesetih in postala ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin v Veliki Britaniji. Flint je s svojo ikonično podobo, tatuji, barvitimi lasmi in izjemni nastopi v živo postal ikona britanske glasbene scene. Skupina je leta 31. oktobra 1997 nastopila tudi v ljubljanski hali Tivoli. Flint je v skupini The Prodigy sprva sodeloval kot plesalec, šele pri pesmi Firestarter, ki velja za eno najbolj znanih skladb britanske zasedbe,  je posnel tudi vokale. 
Flint je v preteklosti že iskreno spregovoril o težavah z drogami in alkoholom, za katere je dejal, da so ga "posrkale vase kot goba". Odvisnost od drog je uspel premagati leta 2009, ob strani pa mu je ves čas stal menedžer skupine John Fairs. Kot je kasneje dejal, je nastopanje postalo njegov novi "narkotik".
{twitter}https://twitter.com/residentadvisor/status/1102533751576412160{/twitter}
{embed_youtube}https://youtu.be/aKoz04kuuLc{/embed_youtube}
Keith Flint se je rodil v Redbridgeu v vzhodnem Londonu, še kot otrok pa se je preselil v Braintree v Essexu. V 90. letih prejšnjega stoletja je pevec imel razmerje s priljubljeno televizijsko voditeljico Gail Porter, kasneje pa se je poročil z japonsko didžejko Mayumi Kai. V zadnjih letih je svoje življenje nekoliko umiril in se preselil na podeželje, kjer je od leta 2017 vodil pub. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta