Umrl je prvak hrvaškega igralstva Ivo Gregurević: Počivaj, zaslužil si si

03.01.2019 10:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po sinočnji nenadni smrti igralca Iva Gregurevića se od prvaka hrvaškega gledališča in filma poslavljajo igralski kolegi in številni drugi Hrvati. "Zapušča nas velik, največji. Počivaj v miru," je v slovo na facebooku napisala književnica in profesorica literature Julijana Matanović.
{twitter}https://twitter.com/Bljesak/status/1080730549348696064{/twitter}
Bosanski igralec Emir Hadžihafizbegović: "Odšel je velik človek in igralec. Hvala mu za vse, kar je zapustil lepoti filmske umetnosti, in hvala mu za vsak kader, ki sva ga naredila skupaj." Oglasil se je tudi hrvaški filmski in gledališki režiser (to sezono je delal tudi v mariborskem teatru) Dalibor Matanić: "2007. si na snemanju doživel možgansko kap, po dveh mesecih pa smo kljub vsemu nadaljevali eno najbolj norih snemanj kadarkoli ... Velik človek, norec, srečno pot!" 
{twitter}https://twitter.com/CroatiaWeek/status/1080617883435237382{/twitter}
V filmu je debitiral leta 1977. Leta 1986 je postal član ansambla Drame HNK v Zagrebu. 1991. je igral v filmu  Čaruga, to ga je postavilo v igralski vrh na Hrvaškem, pišejo mediji pri sosedih. Sledila je serija vrhunskih vlog, filmskih in gledaliških. In serija najvišjih nagrad, na primer za film in teve serijo Dolga mračna noč. 90 filmov, 19 televizijskih serij (med zadnjimi zelo gledana na Hrvaškem Počivaj, zaslužil si), 30 gledaliških vlog, to je njegova bilanca. Bil in ostal je skromen. "Naredil sem morda štiri, pet dobrih vlog. Povprečnih je bilo mogoče več, a nasploh mislim, da noben igralec na svetu nima več kot štiri, pet vrhunskih vlog," je rekel v enem redkih intervjujev. Ni jih rad dajal. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta