V vuzeniški bitki interesov pri izboru nove ravnateljice je dobila večino

Urška Polanc Urška Polanc
26.04.2018 12:59
Izbor nove ravnateljice v Vuzenici je trajal več kot pol leta, sprožil val različnih interesov, nesoglasja tudi med člani šolskega kolektiva, naposled pa je absolutno večino na seji sveta šole dobila Mojca Hrastelj Brelih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Postopek izbora ravnateljice je po vseh peripetijah na OŠ Vuzenica zdaj zaključen.
Urška Polanc
Mojca Hrastelj Brelih
"Kar je bilo, je bilo, tega nima smisla pogrevati. Ni tako hudo, kot je bilo prikazano, v vsakem kolektivu se najde kdo, ki se s čim ne strinja,"
Nataša Praprotnik
"Vsak začetek je težak, a pričeli bomo novo zgodbo. Sama sem v kandidaturo vstopila brez konfliktov in spletk, če ne bi uspela, bi to sprejela. Čutim se dovolj sposobno, da bom dobre stvari ohranila, slabe pa spremenila na bolje,"
Marjeto Bokan

Pet predstavnikov sveta šole ni glasovalo

Matjaž Sterže
"Ob takšni kontaminaciji postopka in nepravilnostih, ki so se pojavile pri več akterjih v procesu izbora, s svojim glasom nisem mogel in želel potrjevati čistosti postopka. Pojavilo se je preveč nepravilnosti, da bi se lahko stvari brez sence dvoma razrešile na tako hiter način, postopek bi bilo bolje ponoviti, tudi s sodelovanjem novih kandidatov. Večina za končni rezultat je bila priigrana že prej. Legitimno, s šestimi glasovi, so prišli do rezultata, ki so ga pač želeli,"
Ana Luršak
"Veseli smo, da smo postopek zaključili, zdaj pa si želimo, da bi se popravili odnosi in se stvari nekoliko umirile,"

Občinski svet ni želel izgubljati besed

Franjo Golob
Tanje Hari Vidmar
Martinom Počkom
"Očitno sem nekompatibilen s stališči ustanovitelja. Sam sem svoje stališče o podpori kandidatu, ki bo iz domačega okolja, s pozitivnim mnenjem ustanovitelja in sveta staršev ter z izrazito večinsko podporo kolektiva, javno poudaril že precej pred začetkom vsega in tega do konca nisem spreminjal. Vsemu temu je kasneje ustrezala Praprotnikova iz Vuzenice, ni pa teh kriterijev izpolnjevala Hrastelj Brelihova. Zadeva je zaključena, ogromno dela pa bo potrebnega, da se bodo v kolektivu uredili odnosi v dobro učencev, ki jim je šola namena,"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta