(VIDEO) Pred polfinalom Zala in Gašper stopila pred kamere: Zlagano in neiskreno!

"Nekatere stvari od daleč izgledajo tako magično. Ko pa si tukaj, vidiš vso ozadje, ki včasih ni tako magično. Vidiš, da je vse samo šov in nič več od tega," pred polfinalnim večerom pravita naša evrovizijska predstavnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred dvema letoma je Zala Kralj začarala Slovence, v letu in pol sta z Gašperjem Šantlom prišla do evrovizijskega odra.
Reuters
"Vse skupaj se nama zdi malce zlagano. Recimo situacije, ko nekdo pride do tebe in ti pove, da je tvoja pesem najboljša od vseh, potem pa takoj to reče še drugemu," pravita Zala in Gašper.
Denis Živčec

Čas za prvi polfinale. Čeprav je polovica odločitve pravzaprav že padla. V ponedeljek zvečer se je v dvorani Expo Tel Aviv zgodila velika generalka prvega polfinala Pesmi Evrovizije, kjer so si nastope ogledale strokovne žirije. Slovenska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl sta se, po pričakovanjih, odrezala vrhunsko. Suvereno, zbrano, intimno in polno čarovnije. Da bi Slovenija letos v finale morala lahkotno zdrsniti, menijo številni. Tudi tisti, ki vplačujejo stave in menijo, da je Slovenija morda na pragu ene svojih najboljših uvrstitev. No, tako vsaj tisti, ki se z Evrovizijo intenzivno ukvarjajo. Kaj bodo nocoj povedali milijoni gledalcev po Evropi, pa bo jasno okoli 23. ure. 
{twitter}https://twitter.com/vecer/status/1128218336054083584{/twitter}
{embed_youtube}https://youtu.be/V358-PfOZQ4{/embed_youtube}
Zala in Gašper sta svoje evrovizijske obveznosti izpolnila do potankosti in si po popoldanski vaji pred ponedeljkovo večerno generalko vzela čas za Večer. "Danes mi je bilo fajn. Najprej so zavlačevali in sva dolgo čakala, a ko si enkrat v zaodrju in greš na oder, vse poteka tako hitro, da nimaš niti časa razmišljati," je dejala Zala. "Vaje so fajn, potem pa, ko prideš iz dvorane, nate navalijo mediji in to ni fajn," je dodal Gašper. Veliko bleščečih, instantnih nasmehov sta te dni videla v Tel Avivu in slišala nešteto sladkih besed. Se ju je polotila evforija?  "Vse skupaj se nama zdi malce zlagano. Recimo situacije, ko nekdo pride do tebe in ti pove, da je tvoja pesem najboljša od vseh, potem pa takoj to reče še drugemu. Kar me niti ne moti, saj nisva prišla prepričevat ljudi, da je najina pesem najboljša, a veliko je primerov, ko iskrenosti ni in to postaja nadležno," razmišlja Zala. "To je šov in pogrešava faktor, da bi bolj kot šov v ospredju bila glasba. Takšna pač sva. Je kakor je. So ljudje, ki v tem uživajo in to je tudi prav. Midva si ne moreva pomagati, da ne bi pogrešala vsaj malo več iskrenosti tako kot na oranžni preprogi," dodaja Gašper.

Thomas Hanses/eurovision.tv
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta