(INTERVJU) Zala Kralj in Gašper Šantl: Preveč jamramo, da jamramo

Denis Živčec Denis Živčec
05.05.2019 16:38

Z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom pred njunim polfinalnim nastopom na Pesmi Evrovizije 2019 v Tel Avivu. O pripravah, dobri poziciji na stavnih lestvicah, Mariboru in tem, kako si ostati zvest v svetu, ki te za vsako ceno poskuša spremeniti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
Zala Kralj in Gašper Šantl že malce pogrešata zasebnost, proste dni, a sta vesela, da se imata priložnost predstaviti na Evroviziji.
Robert Balen

Pesem, s katero nas bosta 14. maja zastopala na Evroviziji, nosi naslov Sebi, pa vendar je vse, kar se je okoli vaju dogajalo v zadnjih mesecih, peljalo stran od sebe. Toliko komentarjev, nasvetov, kritik, sugestij. Kako si ostati zvest znotraj tega tornada mnenj?
Gašper: "Drugače tako ali tako ne znava kot biti takšna, kot sva. Pravzaprav ne gre za vprašanje, koliko nama je težko, ampak koliko nama je vse skupaj še udobno. Gre za okolje, v katerem je izziv to, da vse skupaj narediva fino in ostaneva, kar sva. To sva vedela, še preden sva se prijavila na Emo, pesem pa je tista, ki naju opominja na to."
Nastopi, intervjuji, priprave. Je vse skupaj bolj agresivno, stresno, kot sta pričakovala?
Zala: "Preden se ti to ne zgodi, sploh ne moreš pričakovati, kaj bo. Vsekakor je stresno, a sem hkrati zelo hvaležna za to izkušnjo. Ves čas si ponavljam, da je enako pomembno kot to, da vem, kaj si želim, tudi to, da vem, česa si ne želim. Vse to vodi do tega, da bom nekoč lahko počela tisto, kar mi je najbolj udobno in najbolj fajn. Čeprav so najini dnevi trenutno malo bolj zasedeni in stresni, je to ena najboljših izkušenj, kar sva jih lahko pridobila. Se pa vsekakor veseliva, da bova lahko spet delala glasbo in počela vse tisto, zaradi česar sva pravzaprav tukaj. Pisanje pesmi in ustvarjanje je za naju bistvo vsega."

Zala Kralj in Gašper Šantl
Robert Balen
Nastopila bosta v prvem polfinalnem večeru v torek, 14. maja. 
Thomas Hanses/eurovision.tv
Zala Kralj in Gašper Šantl
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta