(VIDEO) Srbska vplivnica pokazala, kako so ji spremenili spol: "Težko je biti ženska z moškim spolnim organom"

D.Ži
17.01.2024 11:36

Nikolina Kovačević v svoji domovini širi obzorja in premika meje. O spremembi, ki si jo je dolgo močno želela, je objavila krajši dokumentarec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Srbska youtuberka Nikolina Kovačević je svojim naročnikom na tej platformi spregovorila o izkušnji, ki ji je spremenila življenje in po kateri je dolgo hrepenela.

"Težko je biti ženska z moškim spolnim organom, če ti to ni všeč," je rekla.

Na operacijo spremembe oziroma potrditve spola je čakala kar devet let in po pridobitvi potrebnih soglasij psihiatra je končno naredila, kar si je tako dolgo želela. Svojo izkušnjo pred operacijo in po njej je delila na YouTubu.

"Operacijo spremembe spola sem si želela, odkar sem se sprejela in ugotovila, da je spol sploh mogoče spremeniti in da je to operacijo možno narediti. Takrat sem bila stara deset let, na operacijo pa sem čakala od 16. leta, ko sem se sprejela. Tako sem  čakala kar devet let,'' je na začetku svojega videa povedala Nikolina.

Svojim sledilcem je razkrila, zakaj si je tega tako močno želela. ''Ker mislim, da tako ne bi mogla živeti. Mislim, da je to popolnoma v redu in ne bi smeli obsojati transspolnih žensk ali ljudi, ki nočejo na končno operacijo, saj smo vsi različni. Narava ni črno-bela, narava je polna pisanih barv, zato smo vsi različni in mislim, da je to lepota sveta, zato te operacije ne potrebujejo vsi, jaz osebno sem jo. In res sem si jo želela. Želim si, da mi ne bi bilo treba nositi steznika, da bi lahko normalno nosila bikini, da se mi ne bi bilo treba skrivati ​​in sramovati, ko se preoblačim pred prijateljicami, pa tudi, da bi se lahko sprostila s partnerjem,'' je priznala vplivnica.

"V odnosih se nikoli nisem počutila udobno, vedno me je bilo sram. Vedno sem se skrivala, ker nisem mogla početi običajnih stvari. Nisem čutila strahu, ker menim, da je strah iluzija. To sem naredila izključno zaradi sebe, ne zaradi moških in družbe. Jaz živim s tem, ne družina, družba, fantje. Hvaležna sem svoji družini, ker mi je v veliko oporo, stali so mi ob strani v vseh pogledih, tudi finančno. Sama si te operacije ne bi mogla privoščiti,'' je dodala vplivnica.

V nadaljevanju videa je pokazala, kako so izgledale priprave na ta zapleten kirurški podvig.

"Sama priprava na operacijo je zelo pomembna, saj je potrebna dokumentacija psihiatra, da si psihično in fizično pripravljen. Na hormonih sem tri leta, pogoj pa je, da moraš biti na hormonih vsaj eno leto, da ima telo čas za spremembo. Hormonska terapija je bila zame najtežja, ker ljudje ne morejo razumeti, da se res spreminjamo, da se resnično začenjamo počutiti, kakršni želimo biti. Začela sem čutiti več, jokati, postala sem histerična. Moja mama to najbolje ve. Prvih šest mesecev je bilo peklenskih. Potem mi je mama rekla, da moram na pregled, ker jo skrbi, a so zdravniki rekli: 'Dobrodošla na svet, ženska, nič ni narobe s tabo, to je normalno'," je povedala Nikolina.

"Peti dan po operaciji želim povedati, da se počutim fantastično. Bolečine so prisotne, vendar niso strašne. Tistim, ki želijo spremeniti spol, želim povedati, naj se dobro psihično pripravijo. Prva dva dneva sta psihično najzahtevnejša, ker nimaš več hormonov in moraš biti močan v glavi. Ko razmišljate, ali je bilo to sploh potrebno narediti, vedite, da je to posledica pomanjkanja hormonov,'' je še pojasnila.

Številni sledilci so jo v komentarjih podprli, saj se o tej temi še vedno premalo govori, izrazili pa so ji tudi spoštovanje, ker je zbrala pogum za operacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta