Za koncert je prodal 80.000 kart, zdaj pa ima Ed Sheeran resne težave s ...

GR.G.
07.02.2018 17:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ed Sheeran
Greg Williams

Angleški glasbenik Ed Sheeran načrtuje 22. julija letos v nemškem Essnu, na območju tamkajšnjega letališča prirediti koncert, za katerega vlada veliko zanimanje, saj je bilo prodanih že preko 80.000 vstopnic. A mu utegne načrte prekrižati majhna žival - škrjanček. Ta vrsta ptic je namreč v Nemčiji zaščitena, težava pa je v tem, da gnezdijo na tleh, običajno med redko in nizko vegetacijo, kot so trave ali rastoče poljščine. Prav v času koncerta pa imajo, kot opozarjajo strokovnjaki, podmladek. 
Organizator koncerta je sedaj po naročilu mesta Essen najel biologa, ki bo proučil, kako bi bilo v času koncerta mogoče ptice zaščititi. Strokovnjaki priporočajo, da bi prenehali s košnjo trave na mestu, kjer bo potekalo koncertno dogajanje, saj si ptice v tem primeru ne bi tam delale gnezd, ampak bi poiskale drugi travnik z nižjo travo. 
{embed_youtube}https://youtu.be/2Vv-BfVoq4g{/embed_youtube}
Če z okoljevarstveniki ne bodo našli rešitve, bo moral Sheeran poiskati drugi prostor koncerta, ali pa ga zamakniti za tri tedne do mesec dni, ko bodo mladiči zapustili svoja gnezda. Kazni za prireditelja dogodka, če bi se ta zgodil brez ustreznih dovoljenj, so namreč astronomsko visoke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta