Zapeljal na odstavni pas, trčil v tovornjak s cisterno in povozil moškega, ki je stal pri kabini

Le.V.
12.03.2022 20:00

Na avtocesti v bližini Podlehnika se je dopoldan zgodila huda prometna nesreča, za posledicami katere je umrl 38-letni hrvaški državljan, ki je na odstavnem pasu odpravljal napako na vozilu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče v smer proti Mariboru zaprta kar devet ur. 
Sašo Bizjak

Na podravski avtocesti, pri Podlehniku v bližini bencinskega servisa, se je dopoldan zgodila tako huda nesreča, da je bil promet v smer Maribora zaradi odstranjevanja njenih posledic zaprt kar devet ur. Nesreča je bila usodna za 38-letnega hrvaškega državljana, ki se mu je zaradi zmrzovanja goriva pokvarilo tovorno vozilo s pripeto cisterno, zato je ustavil na odstavnem pasu. Oviro na cesti je označil z varnostnim trikotnikom in na pomoč poklical serviserja, 33-letnega hrvaškega državljana. Ko se je ta pripeljal na kraj in kombi ustavil pred okvarjenim vozilom, sta moška pričela z odpravljanjem okvare.

Ura je bila 10.15, ko je po avtocesti iz smeri Gruškovja s tovornjakom s priklopnikom pripeljali 53-letni državljan Turčije. Ker ni vozil po sredini voznega pasu, je desni del tovornjaka segal na odstavni pas, zaradi česar je najprej trčil v zadnjo bočno stran stoječega priklopnega tovornega vozila s cisterno, nato drsel ob levi strani tovornega vozila in trčil v 38-letnika, ki je stal na odstavnem pasu pri kabini okvarjenega tovornjaka, in ga povozil. Moški se je v nesreči tako hudo poškodoval, da mu ni bilo več pomoči, umrl je na kraju. Serviserju, ki je v tistem hipu prav tako stal na odstavnem pasu, je uspelo pravočasno odskočiti. Turški voznik je s tovornim vozilom trčil tudi v njegov kombi, nato pa še v zaščitno kovinsko ograjo na desni strani, ki jo je prebil, in s tovornjakom pristal na boku. Triinpetdesetletnik se je v nesreči lažje poškodoval, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Zdravstveni dom Ptuj. Po zdravstveni oskrbi so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali do privedbe na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Kazensko ga bodo ovadili, če zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom ali nevarne vožnje, ki se je končala s smrtjo, pa s Policijske uprave Maribor še niso sporočili.

Kazenska ovadba grozi tudi vozniku kombiniranega vozila, ki je smrtno nesrečo povzročil v noči na soboto, na avtocesti na območju Tepanja v smeri proti Ljubljani, vendar je za policiste še neznanec, saj je s kraja pobegnil. Nesreča se je zgodila nekaj minut čez polnoč. Voznik je v tovornem delu vozila prevažal 11 ilegalnih prebežnikov iz Indije, Sirije in Afganistana. V nekem trenutku je zapeljal v desno, izven vozišča, trčil v kovinsko ograjo in z avtom pristal na njej. V nesreči je eden od prebežnikov izgubil življenje, dva sta se hudo poškodovala, ostali so jo odnesli z lažjimi poškodbami. Voznik je po nesreči peš zbežal s kraja, policisti ga še iščejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta