Električni baterijski volkswagen kot hrošč in golf?

Janez Kovačič Janez Kovačič
02.02.2020 05:13

Povsem nov električni baterijski volkswagen ID.3 naj bi obrnil nov list v poslovni in tudi avtomobilski zgodovini nemške tovarne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petvratna kombilimuzina podobne dolžine kot golf bo na voljo s tremi različno zmogljivimi baterijami in zato različnim dosegom.
Volkswagen

Električna avtomobilska stvarnost je ta hip – in tako bo verjetno še nekaj časa – precej nasprotujoča si: ponudba je še vedno zelo skopa (o tem smo pisali prejšnji teden) in zato tudi posel ni kaj posebnega, na drugi strani pa tovarne hitijo s predstavljanjem »električnih« načrtov, uresničitev katerih bo zahtevala skoraj neverjetno veliko denarja. Velja tudi za nemški Volkswagen (VW), ki je že predstavil zelo ambiciozen načrt rojevanja električnih avtomobilov. Prvi v tej vrsti je ID.3.
ID.3 je prvi avtomobil, ki je izdelan na novi platformi MEB; ta bo namenjena zgolj električnim baterijskim vozilom. Pri VW pravijo, da bo pomenil podobno prelomnico kot nekoč sloviti hrošč in nič manj uspešni in znani golf. Prav z golfom se ID.3 vsaj sramežljivo spogleduje, saj sta si dimenzijsko zelo blizu (426 centimetrov), tudi volumen prtljažnika je skoraj enak (385 litrov). V vsakem primeru pa je to petvratna kombilimuzina, za katero bi lahko rekli, da znotraj in še posebno na zadnji sedežni klopi ponuja kar presenetljivo prostornost, k čemur gotovo doprinese tudi velika medosna razdalja (276 centimetrov).

Na armaturi je v ospredju desetpalčni multifunkcijski zaslon, sicer pa je za tovarno notranjost »open space« ali čist, odprt prostor.
Volkswagen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta