Ford predstavlja model E-Transit, povsem električno različico najbolje prodajanega tovornega kombija na svetu

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
27.11.2020 04:25
Ford, vodilni proizvajalec kombijev za prevoz tovora na svetu, je predstavil nov dostavnik E-Transit, pameten delovni stroj, ki bo s povsem električnim pogonskim sklopom, programskimi rešitvami, storitvami in možnostjo Pro Power Onboard uporabnikom zagotovil še večjo produktivnost. Ford je tako pripravljen na vodstvo elektrificirane konjenice, ki sta jo uvedla že nagrajena Transit Custom Plug-In Hybrid in EcoBlue Hybrid.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ford predstavlja model E-Transit – povsem električno različico najbolje prodajanega tovornega kombija na svetu. Ford je številka ena med gospodarskimi vozili v Severni Ameriki in Evropi, zato je prehod vozil za vozne parke na delovanje brez izpustov, še posebej za rastoči segment dostave na zadnjem kilometru, kritičnega pomena pri doseganju cilja ogljične nevtralnosti.
Ford

Ford E-Transit je električna različica tovornega kombija za raznovrstne potrebe. V prihodnosti bodo električne različice Transita postale priljubljene pri vseh gradbenih, dostavnih in selitvenih podjetjih ter službi prve pomoči, ki že sedaj uporabljajo Fordova vozila. Z novo različico bodo vozniki preprosto prešli na tehnologijo brez izpustov.

Tako je E-Transit idealen za urbana okolja, fiksne poti in dostave znotraj geografsko omejenih območij, kjer je dovoljena samo vožnja brez izpustov.

Lastnikom voznih parkov ne bo treba plačevati za čezmerno kapaciteto baterije, ki je ne potrebujejo. E-Transitovi vozni načini so prilagojeni električnemu pogonskemu sklopu. Pri vožnji nenatovorjenega E-Transita v načinu Eco z živahnim pospeševanjem ali pri avtocestnih hitrostih je poraba varčnejša za 8–10 odstotkov.

Poleg tega, da E-Transit podjetjem pomaga poslovati prijazno do okolja, prinaša tudi očitne finančne prednosti. Tako lahko E-Transit zaradi manjših stroškov vzdrževanja izdatke za servisiranje v sklopu skupnih stroškov lastništva v primerjavi z modeli, ki jih poganja motor z notranjim zgorevanjem, zmanjša za približno 40 odstotkov.

Doseg z enim polnjenjem do 350 km

Pri izvedbi s srednjo višino in dolžino bo 67-kWh baterija z enim polnjenjem omogočala doseg do 350 kilometrov po WLTP. To zadostuje za večino dnevnih potreb. Polnjenje lahko poteka tudi z enosmernim tokom, vgrajen je 11,3-kilovatni polnilnik. Pri hitrem polnjenju se baterija s 15 na 80 odstotkov napolni v dobre pol ure. 

Pro Power Onboard E-Transita spremeni v mobilni vir energije, ki z močjo do 2,3 kW pomaga uporabljati orodje in polniti opremo na delovišču – izjemna novost med lahkimi gospodarskimi vozili v Evropi.
Ford

Evropski kupci bodo imeli na razpolago še posebno opremo Pro Power Onboard, prek katere bo možno različna delovna orodja s skupno močjo do 2,3 kilovata priklopiti kar na Transitovo baterijo, tako da bo vozilo hkrati tudi zalogovnik energije za mojstre na terenu. 

Serijsko vgrajeni modem FordPass Connect omogoča povezljivost, ki uporabnikom gospodarskih vozil pomaga pri zagotavljanju optimalne učinkovitosti voznega parka, vključno s preprostim iskanjem polnilnic med vožnjo in plačilom polnjenja, brezžične posodobitve pa omogočajo nadgradnjo navigacijskega sistema in drugih funkcij.
 
Ford

Za polno povezljivost bo skrbela nova generacija informativno-razvedrilnega sistema SYNC. Poleg tega bo E-Transit na voljo s paleto tehnologij, zasnovanih za zmanjšanje plačil škodnih zahtevkov, ki jih mora upravitelj voznega parka poravnati zaradi voznikove smole. Med njimi so pomoč za preprečevanje trčenja, sistem za nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem in pomočjo pri spremembi voznega pasu ter 360-stopinjska kamera z zavorno asistenco pri vzvratni vožnji. Tako kot inteligentni aktivni tempomat tudi te funkcije pomagajo ohranjati visoke varnostne standarde voznega parka in zmanjšajo tveganje za nezgode.

S Transitovo zmogljivostjo, ki navdušuje uporabnike

Da je prostornina tovornega prostora neokrnjena, je E-Transitova baterija nameščena pod dnom vozila. S prostornino 15,1 kubičnega metra je prostor za tovor  enako zajeten kot pri dizelskem Transitu z zadnjim pogonom.

E-Transit omogoča tako polnjenje z izmeničnim tokom (AC) kot tudi hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC). Vgrajeni 11,3‑kW polnilnik zagotavlja 100-odstotno napolnjenost v času do 8,2 ure. Pri polnjenju s hitro polnilnico z močjo do 115 kW lahko E-Transit dopolni baterijo s 15 odstotkov na 80 odstotkov v približno 34 minutah.
Ford

V Evropi bo Ford nudil pestro paleto s kar 25 konfiguracijami E-Transita, med katerimi bodo tudi furgon, furgon z dvojno kabino in šasija s kabino z različnimi dolžinami vozila in različno višino strehe ter izvedbe s skupno dovoljeno maso do 4,25 tone za najrazličnejše zahteve uporabnikov.

E-Transit je eden prvih rezultatov intenzivnih, kar okoli 10 milijard evrov vrednih Fordovih vlaganj v električne pogone. Ford je že zdaj vodilni na področju lahkih gospodarskih vozil, prav tako vodstveno vlogo načrtuje tudi na trgu električnih vozil v prihodnjih letih, ko bo trg zrasel na več kot milijon prodanih vozil na leto. Prvi evropski kupci lahko električnega E-Transita pričakujejo na začetku leta 2022.

Novi Ford E-Transit je namenjen uporabnikom, ki ne potrebujejo dolgega dosega, so pa odvisni od obsežnega in povsem prilagodljivega tovornega prostora. 
Ford
Ford E-Transit bo na voljo v kar osmih dimenzijsko različnih konfiguracijah s tremi višinami in tremi dolžinami. Na voljo bo tudi kot šasija s kabino. 
Ford
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.