(PREDSTAVLJAMO) Nissanova ariya bo samo električno gnani kupejevski križanec

Janez Kovačič Janez Kovačič
02.09.2020 05:00

Avtomobil naj bi v najboljšem primeru zmogel do 500 kilometrov dolgo pot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karoserijske linije ariye so sodobno ostre, prednje luči zelo ozke, maska napoveduje dobo električnih avtov, kolesa bodo lahko celo 20-palčna.
Nissan

Nekoč, precej daleč že, je Nissan z leafom oral ledino zelo obotavljajoče se evropske (in svetovne) elektrifikacije. Zdaj jo znova, a ne tako presenetljivo, saj so se časi in dojemanje električnih avtomobilov bistveno spremenili. Ariya bo prihodnje leto, ko se pojavi na trgih, kupejevski križanec povsem in izključno električne zasnove oziroma pogona.
Pri japonski avtomobilski hiši, ki je v precej negotovi zvezi Renault-Nissan-Mitsubishi, so predstavitev avtomobila - ta je bila opravljena v futurističnem paviljonu v Jokohami - tega križanca pospremili s besedami, da gre za "najnovejše utelešenje Nissanovega sloga in tehnologije". Vznesenost ob takšnih prilikah ni niti nova niti nepričakovana, saj je japonska tovarna v preteklosti že kar nekajkrat presenetila z novostmi, ki so se zdele najprej nenavadne in celo zgrešene, nato pa natančen zadetek v polno. Quashqai in kasneje juke, pa tudi prej omenjeni leaf so dokaz, morda se nekaj podobnega posreči tudi križancu ariyi.

Notranjost oziroma armatura: digitalizirana in z opaznim japonskim nagnjenjem k minimalizmu
Nissan
Nissan
Nissan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta