Sveža in elektrificirana avtomobilska moda

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
27.05.2021 04:25
Ste se kdaj vprašali, pri kateri znamki najdete najbolj sveže modele avtomobilov ta hip? Najbolj pridni so »avtomobilski krojači« pri Hyundaiju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hyundai Kona N Line
Arhiv Naročnika

Hyundai ima danes popolnoma prenovljeno paleto vozil, saj je v zadnjem letu predstavil vrsto povsem prenovljenih in osveženih modelov. Praktično vsi med njimi pa so bili deležni tudi pridiha elektrifikacije, kar je zelo dobrodošlo.

Začnimo z najbolj svežim. Sredi maja je na slovenske ceste zapeljal novi Tucson N Line, ki s številnimi oblikovnimi dodatki, ki navdih črpajo iz sveta motošporta, pooseblja dirkaško eleganco. Agresivneje zašiljen prednji del zaznamujejo posebna različica parametrične maske N Line in širši stranski reži za zrak, LED-žarometa pa krasi črna obroba. Odbijač in odprtina za dotok zraka pod masko sta v športnem duhu optično razširjena navzven. Tako sta višja in širša kot pri običajnem Tucsonu, s čimer poskrbita za še bolj izklesan videz prednjega dela. Športen značaj zadka pri Tucsonu N Line še dodatno poudarja aerodinamično oblikovan spojler, ki ni več enak tistemu na klasičnem modelu. Ne manjkajo niti dvojna izpušna cev, pedala in zaščita pragov iz aluminija, pragovi v barvi karoserije – kot tudi obrobe kolotekov in odbijači, s čimer značaj vozila postane še bolj športno nabrit. Kabina novega Tucsona že sicer izraža spoj elegance in profesionalizma, ki prežema vsak kotiček. Športna prednja sedeža opreme N Line sta odeta v kombinacijo črnega semiša in usnja, krasijo pa ju logotipa serije N in rdeči kontrastni šivi, ki so tudi na vratih in naslonu za roke.

Hyundai Tuscon
Arhiv Naročnika

Novi Tuscon piše povsem novo zgodbo tudi na področju pogonov, kjer s pametnimi tehnologijami in najobsežnejšo paleto z elektriko podprtih pogonskih sklopov, skrbi, da vas bo liter goriva popeljal dlje. Na voljo je kot klasičen avtomobil z motorjem z notranjim zgorevanjem, kot čistokrvni hibrid ali kot priključni hibrid. Vožnja tako ni le varčna, temveč tudi varna po zaslugi kombinacije vodilnih asistenčnih sistemov ter najnaprednejših varnostnih funkcij.

Kona za vsak žep in okus

Podobno kot za Tuscona lahko zapišemo tudi za Kono. Ta je temeljito osvežena in na voljo z najrazličnejšimi pogonskimi sklopi. Edinstvene ekspresivne linije in trendovski slog obenem nadgrajuje z najnovejšimi pametnimi tehnologijami na področju varnosti in povezljivosti. Sistem Bluelink® omogoča glasovno upravljanje z vozilom, storitve Hyundai LIVE pa zagotavljajo aktualne informacije o prometu, prostih parkiriščih in še mnogo več. Kono odlikujeta tudi vsestranskost in udobje, s svojo robustno, a hkrati prefinjeno zasnovo se odlično poda aktivnemu življenjskemu slogu, z novimi dodatki pa vrhunsko zaokroža trendovski šarm zunanjih linij.

Posebej prepričljiva je Kona Electric, saj prepriča z dih jemajočimi linijami in vsestranskostjo športnega terenca. Ta izjemni električni avto po zaslugi elektromotorja ponuja naravnost športne vozne lastnosti in impresiven doseg – kar do 484 km z enim polnjenjem baterije.

Hyundai Kona Electric
Arhiv Naročnika

Velikan s pedigrejem luksuza

Hyundai Santa Fe je pionir med športnimi terenci. Ta model letos praznuje 20 let, povsem nova generacija pa je poskrbela, da je še večji, boljši in privlačnejši. S popolno prenovo postal še prostornejši, udobnejši in bolj praktičen. Ponaša se z drznejšimi linijami pod katerimi se skrivajo številne nove tehnologije, hibridni pogonski sklopi in najnaprednejša varnostna pomagala. Že ko sedete v novega Santa Fe, vas v trenutku prevzame občutek prostornosti. Za nameček boste izkusili novo raven prestiža, ki ga pričarajo visokokakovostni materiali in prefinjeno usnje. Novi model je tudi prvi Hyundai, ki je na voljo z opcijskim paketom Luxury – za še več vrhunskega pridiha.

Kljub temu se ne brani nobene poti. Sneg ali pesek? Športni ali varčni način? Izbira je vaša. S preprostim obratom vrtljivega gumba lahko vozne lastnosti prilagodite razmeram na cestišču in svojemu razpoloženju. Pogon na vsa štiri kolesa HTRAC vam v vseh razmerah omogoča vožnjo brez skrbi, saj zagotavlja optimalno vodljivost in stabilno lego. Za dodatno mero dinamike v obliki hitrejšega odziva stopalke za plin ter športnejšega pretikanja in krmiljenja izberite način Sport. Za maksimalno varčnost je tu način Eco, ki s prilagoditvijo pospeševanja, pretikanja ter delovanja klimatske naprave poskrbi za maksimalno učinkovitost. Za vsakdanjo vožnjo pa bo popolna izbira način Comfort.

Napredni varnostni paket Hyundai SmartSense, ki je sedaj obogaten z novimi pametnimi pomagali, kot sta pomočnik za avtocestno vožnjo ter sistem za preprečevanje trka pri parkiranju vzvratno, novi model uvrščajo v prestižni segment. Na voljo je celo funkcija za daljinsko upravljanje z vozilom, tako, da vam pri parkiranju ni več treba sedeti za volanom.

Specialisti za vsak dan

Bi raje manjše vozilo? Tudi v družini vozil »i« imajo pri Hyundaiju malodane vse konfekcije številke. Osvežena družina i30 premore vrsto adutov v svetu vozil srednjega razreda, pri čemer lahko izbirate med petvratno kombilimuzino, karavanom in klasično limuzino. Novi i30 navduši na vseh področjih. Njegov dizajn je še drznejši, njegovi varnostni sistemi spadajo v sam vrh razreda, 48-voltni blagi hibrid pa prinaša še več varčnosti.

Poglavje zase pa sta mesta malčka. Novi i20 z edinstvenimi dinamičnimi linijami spreminja pravila igre v tem segmentu, saj se ponaša z nadpovprečno dinamično obliko, napredno povezljivostjo in vodilnimi varnostnimi sistemi. Nov oblikovni jezik je zgovoren – tudi mestna vožnja od točke A in B ne bo več dolgočasna, i20 je ustvarjen, da izstopa.

Hyundai i20
Arhiv Naročnika

Njegov še manjši brat, model i10, pusti podoben vtis. Čeprav je majhen, naredi velik vtis, za kar poskrbijo dovršene podrobnosti. Glede na skromno odmerjene dolžinske centimetre, ki poskrbijo, da je parkiranje v ozkih parkirnih mestih mala malica, sta tudi potniška kabina in prtljažnik nepričakovano prostorna. Dinamičen in trendovski malček se odkupi tudi z nadvse enostavnim upravljanjem.

Hyundai i10 
Arhiv Naročnika

5 let garancije – serijsko!

Vsa vozila Hyundai so izdelana v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Proizvajalec je svoje delo pripravljen podkrepiti s 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov. Tako lahko uživate v stvareh, ki vas veselijo, brez da bi vas pri tem skrbelo za avtomobil. Privoščite si dodatno mero brezskrbnosti, ki jo omogoča ena od najboljših garancij v segmentu – in to serijsko! K električnim vozilom pa Hyundai priloži še 8-letno garancijo na baterijo.

https://www.hyundai.si/

Preberite nov tematski časopis v celoti

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.