Teslina prodaja pod pričakovanji

Janez Kovačič Janez Kovačič
13.10.2019 05:39

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je v tretjem letošnjem četrtletju prodajo povečal za manj kot dva odstotka, zaradi česar je vrednost njegovih delnic na Wall Streetu upadla za šest odstotkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tesla

Rezultat je posledica kombinacije težav, s katerimi se znamka sooča na področju zahtevne produkcije vozil in naraščajoče konkurence na trgu prestižnih električnih avtomobilov.
Tesla si je za letošnje leto zadala cilj prodati od 360.000 do 400.000 vozil, kar pomeni, da bi jih morala v zadnjem četrtletju prodati celo 104.800. To pa je številka, o kateri nekateri analitiki dvomijo, da je dosegljiva v tako kratkem času.
Znamka resda beleži zelo dobro prodajo svojega cenovno najbolj ugodnega modela 3 zlasti na zahodnoevropskih trgih, vendar pa bo skorajšnji začetek prodaje Volkswagnovega električnega modela ID.3 verjetno ogrozil njegovo rast.
Po drugi strani pa je družba tik pred zagonom proizvodnje v svojem novem kitajskem obratu, ki bo izhodišče za Teslin podhod na največji avtomobilski trg na svetu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta