(TEST) BMW 225xe: Mestni hibrid za izbrance

Janez Kovačič Janez Kovačič
01.09.2019 05:19

Kombinacija priključnega hibrida in manjšega enoprostorca, kar predstavlja BMW 225xe, se izkaže za smiselno predvsem pri krajših vožnjah – če hočeš kaj imeti od električnega pogona in s tem skromnejše porabe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Active tourer v priključni hibridni izvedbi se navzven od običajne izvedenke nič ne razlikuje – le loputa, ki prekriva električno vtičnico, ga loči in izdaja.
Janez Kovačič

Sedaj (že) vemo: električnim baterijskim avtomobilom, priključnim hibridom in hibridom veliko bolj ustrezajo mestne, torej krajše vožnje z malo pospeševanja in verjetno precej vožnje v gostem prometu. Avtoceste so njihovi naravni sovražniki, kar najbolj velja za čiste »električarje«. Tudi priključni hibridi imajo (še) podobne zadrege, a prastrah pred prazno baterijo rešuje bencinski (morda tudi dizelski) motor.

Res je to manjši enoprostorec, ki streže z vso imenitnostjo beemvejev, toda s kakšno izrazito uporabnostjo in prilagodljivostjo notranjosti si niso dali veliko dela.
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta