V Oplu bodo odpustili 4200 zaposlenih

Janez Kovačič Janez Kovačič
25.01.2020 21:31

V nemškem Oplu, ki spada pod okrilje francoskega koncerna PSA, bodo vpeljali program za prostovoljen odhod iz podjetja, ki bo samo v obratih na ozemlju Nemčije do leta 2025 predvidoma prizadel 2100 delavcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V podjetju so ob tem dodali, da so se s tamkajšnjimi sindikati dogovorili tudi za nadaljnji odhod 2000 zaposlenih, in sicer do leta 2029. Opel bo svoj osrednji proizvodni obrat v Rüsselsheimu prilagodil za proizvodnjo nove generacije modela Astra. Poleg različic z motorjem z notranjim zgorevanjem bodo proizvajali tudi hibridne modele, kar bo po oceni izvršnega direktorja Michaela Lohschellerja zagotovilo varnost delovnih mest.
Nemški proizvajalec je že večkrat odpuščal v večjem obsegu, tako da ima trenutno 30.000 zaposlenih, od tega je dobra polovica delovnih mest v domači Nemčiji.
Nemška avtomobilska industrija je trenutno v kolektivnih škripcih, saj jo je sredi procesa preoblikovanja v ponudnike električne mobilnosti v zadnjih mesecih prizadelo upadanje povpraševanja s strani kupcev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta