2. tir: Nadzorni svet razrešil generalnega direktorja 2TDK Pavleta Hevko

M.R.
23.03.2023 21:36

Vlada ni dala razrešnice upravi in nadzornemu svetu podjetja 2TDK, ki je odgovorno za gradnjo 2. tira med Koprom in Divačo. Nadzorni svet družbe je nato z mesta generalnega direktorja razrešil Pavleta Hevko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pavle Hevka
Tomaž Primožic/FPA

Zamenjal ga bo Matej Oset, poleg njega pa bo direktorja Boža Emeršiča zamenjal Marko Brezigar. Ta je bil član uprave 2TDK podjetja že v času vlade Marjana Šarca. Takrat je ministrstvo za infrastrukturo vodila tudi sedanja ministrica Alenka Bratušek.

Brezigar je bil tudi več let "eden ključnih mož GH Holdinga," ki je v lasti Blaža Miklavčiča, poroča spletni portal Neceznzurirano. GH Holding pa je del konzorcija podjetij, ki so edini oddali ponudbo za tretji sklop del na 2. tiru. 

V konzorciju so poleg GH Holdinga še Železniško gradbeno podjetje (ŽGP), Kolektor in turška skupina Yapi Merkezi. Slednja s Kolektorjem gradi celotno traso projekta. 

Ocenjena vrednost del v ponudbi za tretji sklop del, ki jo je oddal konzorcij, je presenetila 2TDK, saj je za dobrih 35 milijonov evrov višja, kot pa so jo pred tremi meseci določili v 2TDK (172,5 milijona evrov).

BOBO

Pavle Hevka je na čelo 2TDK prišel leta 2020 v času vlade Janeza Janše, veljal pa naj bi za kader zdaj zunajparlamentarne stranke SMC. Dokler je ministrstvo za infrastrukturo vodil Bojan Kumer, je imel Hevka še njegovo podporo, odkar je ministrstvo pred meseci prevzela Alenka Bratušek, pa je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo zamenjan, še poroča Necenzurirano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta