Agenti FBI v Sloveniji? Ameriško veleposlaništvo medije blizu SDS postavilo na laž

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
16.01.2020 10:24

Po slovenski policiji je informacije, ki jih širi tudi šef opozicije, zanikalo še ameriško veleposlaništvo v Ljubljani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik SDS Janez Janša.
Robert Balen

Kot smo poročali v sredo, je predsednik SDS Janez Janša na družbenem omrežju Twitter delil objavo spletnega medija Škandal24, ki je sicer tesno povezan z medijsko hišo, ki je nastala tudi s pomočjo članov največje opozicijske stranke. "Vroče informacije iz Srbije: FBI v Sloveniji preiskuje NLB" je naslov članka, ki so ga objavili v omenjenem mediju. Med drugim pišejo: "Srbski Kurir, njihov slogan je, da so najbolj vpliven medij na Balkanu, je na naslovnico sredine izdaje napisal: 'Tadićeva vlada vmešana v pranje denarja iz Irana?! FBI v Sloveniji preiskuje NLB.'" In še: "Slovenijo je v soboto presenetil skrivnostni pristanek letala ameriške administracije na Letališču Jožeta Pučnika. Ko se je polegel prvi šok in vznemirjenje ob ugibanju, ali je domovino obiskala prva dama ZDA Melania Trump, so pričele curljati neuradne informacije, da so v Sloveniji dejansko pristali agenti FBI, ki preiskujejo slovensko pranje denarja." Identičen članek so sicer objavili tudi na Novi24TV.
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1217370545139933184{/twitter}
Da škandal pretresa Slovenijo in da gre za iransko pranje denarja, s katerim naj bi bile povezane srbske oblasti, so pred dnevi  zapisali tudi pri srbskem B92, pri čemer so se sklicevali na poročanje Nove24TV in Bojana Požarja
V slovenski policiji so v sredo takšno poročanje že zanikali. "Let, po katerem sprašujete, je s slovensko policijo povezan le v toliko, da je policija opravila svoje zakonske dolžnosti mejne kontrole, tako kot v vseh podobnih preteklih primerih. Ta let ni imel nikakršne zveze s kakršnokoli policijsko preiskavo, v kateri bi sodelovali slovenski policisti, niti v preiskavi finančnih malverzacij, ki jo izpostavljate," so poudarili na generalni policijski upravi.
Z ministrstva za zunanje zadeve so nam v sredo odgovorili, da za vprašanja o tem primeru niso pristojni in nam svetovali, naj se obrnemo na ameriško veleposlaništvo v Ljubljani. "Letalo C-40 z oznako 10041, opaženo na letališču Jožeta Pučnika 11. januarja 2020 popoldne, pripada 89. enoti za letalske prevoze iz oporišča Andrews v Marylandu. Bilo je na rutinskem poletu za šolanje svoje posadke in takrat v njem ni bilo nobenih potnikov. Špekulacije o povezavi pristanka z agenti FBI so napačne," pravijo na veleposlaništvu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta