Obešenci: Škoda, da Janeza Janše ni bilo na odprtju 66. Festivala Ljubljana 2018

GL
14.01.2020 10:23

Tvit šefa opozicije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neznan

"Ta režim objokujejo v @strankaSD in @strankalevica," je nedavno tvitnil predsednik SDS Janez Janša. Fotografija, ki jo je ob tekstu objavil prvak SDS, očitno služi kot dokaz o skupinskih usmrtitvah v Iranu, državi z režimom, ki ga objokujejo slovenski "rdečkarji".
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1214142366904463360{/twitter}
Pa ni. Fotografija ni niti iz Irana niti iz kakšne druge islamske države. In na vrveh ne visijo obešenci, žrtve iranskega režima, pač pa artisti katalonske gledališke skupine La Fura dels Baus, ki je že desetletja med najbolj znanimi svetovnimi blagovnimi znamkami glasbeno-scenskega spektakla. In fotografija prikazuje enega od priljubljenih elementov njihove predstave: človeško mrežo v zraku na predstavi v Reykjaviku.
{twitter}https://twitter.com/LCuliberg/status/1214649620292349952{/twitter}
Škoda, da Janeza Janše ni bilo na odprtju 66. Festivala Ljubljana 2018, kjer je omenjena artistična skupina nastopila, ker so prav ti "obešenci" viseli tudi nad Kongresnim trgom. Človeška mreža je bila namreč del ljubljanske predstave Sfera Mundi, ki pripoveduje zgodbo o Magellanovi plovbi okrog sveta, s katero je bilo dokazano, da je Zemlja okrogla. Ob tehtnem dokazu pa je lahko tudi ploščata.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta