Aleksandra Pivec komentirala zapis o "pozivanju k ubijanju posameznih oseb": "Pozivi so bili jasno izraženi"

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
17.06.2020 10:45

Po zadnjem protivladnem protestu, ki je potekal v različnih slovenskih krajih, so se oglasili številni člani vladne koalicije. Poleg predsednika SMC Zdravka Počivalška in predsednika NSi Mateja Tonina tudi predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. Ker je njen zapis na družbenem omrežju sprožil burne odzive, smo jo zaprosili, da odgovori na dodatna vprašanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Pivec
Robert Balen

Predsednica upokojenske stranke Aleksandra Pivec je sicer na Twitterju zapisala naslednje: "Pozivanje k ubijanju posameznih oseb, nasilništvo nad policijo in izražanje sovražnih gest nimajo popolnoma nič skupnega s svobodnim izražanjem mnenj. Nasilje (besedno in fizično) na protestih ni element demokracije, je le način, kako demokracijo zatreti."
{twitter}https://twitter.com/APivec/status/1272208371752501248{/twitter}
Omenjate "pozivanje k ubijanju posameznih oseb". Kdo na protestih poziva k ubijanju posameznih oseb in kdo so te "posamezne osebe"?
"Kakršno koli nasilje do kogarkoli ni v skladu z mojim prepričanjem in ga strogo obsojam, pa naj bo to besedno ali fizično do kogar koli. Način izražanja svojega mnenja ali izkazovanje svoje nadvlade skozi represijo nikakor ni v skladu z demokratičnimi načeli naše države, Slovencev in mene osebno. (kot vir je predsednica DeSUS pripela naslednjo povezavo, gre za posnetek, ki je nastal letošnjega februarja, op. a.) Pozivi so bili jasno izraženi in so tudi javno dostopni; zato verjamem, da z iskanjem dovoljšnega materiala ne boste imeli težav. Odgovornost in identifikacijo bodo izvedle ustrezne službe. Moja vloga je izražanje mojega in strankinega mnenja in oboji nasilja ne odobravamo."

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta