Andreja Vizjaka naj bi ujeli pijanega za volanom, kaj pravijo na policiji?

A.L.
22.06.2022 14:17

Vizjak pravi, da osebnih stvari ne bo komentiral.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po neuradnih informacijah portala 24ur so v ponedeljek zvečer med kontrolo prometa policisti ustavili nekdanjega ministra Andreja Vizjaka. Po opravljenem testu alkoholiziranosti so ugotovili, da je vozil pijan. Na Policijski upravi Novo mesto so za portal povedali, da zaradi varovanja osebnih podatkov ne komentirajo postopkov proti posameznim osebam. "So pa ravno 20. junija brežiški policisti med kontrolo prometa obravnavali pijanega voznika. Ustavili so ga v okolici Brežic, v litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligrama alkohola. Zaradi visoke koncentracije alkohola v krvi so mu odvzeli vozniško dovoljenje," piše 24ur, ki je kontaktiral tudi Vizjaka, a ta osebnih zadev ni želel komentirati.

Informacija, da naj bi Vizjak napihal, je sicer na družbenih omrežjih zaokrožila že v torek zvečer. "Vizjak je od včeraj dalje le še pešec Andrej, da bo lažje in bolje spoznaval tako okolje kot prostor in obenem kontempliral o laganju patrulji z nič nisem popil, seveda tik pred napihanimi 0,8," je očitno dobro obveščeni spletni uporabnik zapisal na Twitterju.

Nekdanji okoljski minister pa ni prvi, ki je za volan sedel pod vplivom alkohola. Leta 2020 je zaradi prehitre in pijane vožnje odstopil takratni državni sekretar, sedaj pa poslanec SDS Franc Breznik. Vinjeni so za volan sedli tudi nekdanji kranjski župan Boštjan Trilar, nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar in postojnski župan Igor Marentič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta