Apel poslancem Anite Ogulin in drugih: Država nas je prosila za pomoč, zdaj pa, ko delujemo nad svojimi zmožnostmi, noče zagotoviti pomoči

Kristina Božič
19.03.2020 08:54

Predlog zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače ne pripušča k ukrepom državne pomoči zaposlenih v ustanovah, društvih in zavodih. Humanitarne, športne in izobraževalne organizacije pozivajo poslance k dopolnitvi predloga zakona, ki je v nujnem postopku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolna.
Sašo Bizjak

"Nezaslišano je, da je država ob razglasitvi epidemije prosila za pomoč humanitarne organizacije, sedaj pa nam v času, ko humanitarci delujemo nad svojimi zmožnostmi in v popolni negotovosti, država noče zagotoviti pomoči, brez katere si sploh ne predstavljamo nadaljnjega delovanja," je včerajšnji apel poslancem začela Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje. Poslanci bodo danes po nujnem postopku odločali o zakonu o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače. Predlog zakona so včeraj člani parlamentarnega odbora za delo že dopolnili na mestih, a še vedno ostajajo izpuščeni delavke in delavci, ki so zaposleni v zavodih, društvih in ustanovah.

"Skupaj z nami bodo prizadeti tudi vsi najranljivejši, ki jim trenutno nudimo pomoč," je včeraj na poslanke in poslance apelirala Anita Ogulin, naj v interventni zakon vključijo zavode, ustanove in društva.
Miran Juršič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta