Austrian Airlines bo dobil 600 milijonov evrov pomoči za okrevanje po krizi

STA, M.R.
08.06.2020 17:39

Avstrijska letalska družba Austrian Airlines si je izpogajala 600 milijonov evrov pomoči za okrevanje po koronavirusni krizi, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na lokalne medije. 450 milijonov evrov bo zagotovila država, preostanek pa matična družba Lufthansa. Država naj v zameno za pomoč ne bi zahtevala lastniškega deleža.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizemljena letala avstrijske družbe Austrian Airlines
Reuters

Avstrija bo skladno z dogovorom, ki naj bi ga danes vlada tudi uradno potrdila, zagotovila 300 milijonov evrov v obliki državnih poroštev za posojila in 150 milijonov evrov v obliki subvencij. Lastniškega deleža v družbi naj ne bi prevzela.
Reševalni načrt naj bi med drugim vključeval tudi zavezo k okrepitvi naložb družbe v razvoj okolju prijaznejših rešitev in k ohranitvi dunajskega letališča kot osrednje baze letalskega prevoznika.
Austrian Airlines je tako kot večina drugih svetovnih letalskih družb v težavah zaradi pandemije koronavirusne bolezni, ki je močno oklestila povpraševanje po letalskem prevozu in prinesla številne omejitvene ukrepe za preprečevanje širjenja okužb. Razmere se sedaj sicer izboljšujejo, vendar počasi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta