BBC o protestu na kolesih: "Janšo so obtožili, da skuša krepiti politično moč"

M.R.
10.05.2020 09:28
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protest na Trgu republike
Robert Balen

O petkovem protestu na kolesih v Ljubljani je včeraj poročala tudi britanska medijska hiša BBC na svoji spletni strani.
V članku so zapisali, da udeleženci protivladnih protestov premierju Janzu Janši očitajo, da omejuje svoboščine pod pretvezo pandemije. "Janšo so obtožili, da skuša krepiti politično moč, da spodbuja sovraštvo proti migrantom in da osebno napada novinarje," nadaljuje BBC.
Pri tem so navedli, da je Slovenija v sredini marca za omejitev širjenja koronavirusa 19 sprejela ostre ukrepe in jih začela lajšati pred dvema tednoma. Navajajo tudi podatek o številu okuženih in smrtnih žrev v državi.
Ljubljana je mesto kolesarjev, besede svojega poročevalca Guyja De Launeyja povzema BBC, ki nato doda, da so protesti na dveh kolesih v tem pogledu popolnoma smiselni, saj da so tako udeleženci lahko vzdrževali socialno distanco.
"Večinoma je bilo to popolnoma mirno in dobrosrčno dejanje," BBC navede svojega poročevalca, ki je še poudaril, da so protestniki vzklikali gesla "Lopovi" in "Dol z vlado".
Na koncu pa je BBC zapisal, da so se protestnikom pridružili tudi okoljevarstveniki, ki se pritožujejo nad tem, da je vlada nevladne organizacije odrezala iz postopkov izdaje integralnih gradbenih dovoljenj. "Vlada je zanikala kakršne koli napake," se konča poročilo BBC.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta