Bezenšek se umika: Name se zgrinjajo izjemni pritiski, sovražna sporočila in grožnje

MAT
03.10.2022 09:15

V njegovem volilnem štabu pojasnjujejo, da so se na predsedniškega kandidata zvrstile grožnje v smislu fizičnega nasilja in eliminacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Bezenšek
Robert Balen

Glasbenik in humanitarec Gregor Bezenšek mlajši je na sedežu Državne volilne komisije umaknil soglasje za kandidaturo za predsednika države. "Predvsem v zadnjem tednu dni sem bil deležen zelo agresivnih in neposrednih groženj. Na tem mestu je bila meja jasno prekoračena. Nikakor ne morem dovoliti, da se sovraštvo na kakršen koli način vmeša v pore mojega družinskega življenja," je dejal Gregor Bezenšek, ki je pred medije stopil v družbi varnostnika.

Bezenšek je septembra prvi uradno vložil kandidaturo za naslednika Boruta Pahorja. Kot neodvisni kandidat je zbral več kot 5600 podpisov državljanov, kar je tedaj štel kot velik uspeh. Ankete javnega mnenja so ga uvrščale v spodnji del lestvice. Prav nobeno merjenje mu ni napovedovalo, da bi se lahko uvrstil v drugi krog predsedniških volitev. "Moje osnovno življenjsko vodilo je bilo vedno povezovanje, sodelovanje in spoštovanje. Stanje v naši družbi me zelo skrbi. Močno obsojam sovražni govor in agresijo. Name se zgrinjajo izjemni pritiski, sovražna sporočila in grožnje, zato sem se odločil, da odstopim od kandidature za predsednika republike," je povedal Bezenšek in se zahvalil svojim podpornikom.

V njegovem štabu dodatno pojasnjujejo, da "grožnje jemljejo zelo resno". Če bo treba, bodo ukrepali pred pristojnimi institucijami. "Bilo je več vrst groženj tako v smislu fizičnega smisla in eliminacije, če bi Gregor Bezenšek vztrajal pri kandidaturi," je pojasnil vodja volilnega štaba Nejc Jelen. V predsedniški tekmi po odstopu Bezenška ostaja sedem kandidatov. To so Nataša Pirc Musar, Anže Logar, Milan Brglez, Sabina Senčar, Janez Cigler Kralj, Miha Kordiš in Vladimir Prebilič. Prvi krog predsedniških volitev bo 23. oktobra, morebitni drugi pa tri tedne kasneje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta