Bo ministrico Aleksandro Pivec k odstopu pozval še tretji pokrajinski odbor?

K. Š.
17.07.2020 19:55

V sredo se je, podobno kot nedavno v Ljubljani, tudi celjski pokrajinski odbor Desusa "odrekel" predsednici stranke, sicer kmetijski ministrici Aleksandri Pivec. Zdaj pa kaže, da jo bo k odstopu pozval še tretji pokrajinski odbor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Da so razmere v stranki napete kaže (po poročanju 24.ur) današnje zasedanje Desusa za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje v Novem mestu. Srečanja se je udeležila večina predsednikov občinskih odborov stranke. 
Kot poroča omenjeni portal so zbrani na sestanku soglašali, da se v vladni koaliciji njihov program ne izvaja. "Zato članstvo na terenu zahteva od nas, da takoj zapustimo vladno koalicijo," so zapisali v sporočilu za javnost.  Po njihovem mnenju Slovenija še nikoli ni bila tako razdvojena kot sedaj. "Ker je v članstvu stranke tudi več vojnih veteranov, zahtevamo, da se nas vabi na državne proslave. Prav tako si želimo živeti v EU, kamor smo vstopili, in ne v Višegrajski skupini." V pokrajinskem odboru za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje pričakujejo čimprejšnji sklic sveta stranke, izvršni odbor naj bi se sicer sestal še ta mesec in razpravljal razmerah v stranki, še dodaja 24.ur. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta