Bolt v zimskem času v Ljubljani ustavlja možnost izposoje električnih skirojev

Gr.G.
14.12.2022 11:46

Najdaljša vožnja, opravljena z električnim skirojem v Ljubljani, je bila dolga 35 kilometrov, v povprečju pa se uporabnik pelje 2,3 kilometra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bolt čez zimo ustavlja možnost izposoje električnih skirojev v Ljubljani.
Bolt

Na ljubljanskih ulicah je Bolt od julija letos prisoten s 300 skiroji, ki si jih je mogoče izposoditi za lažjo mobilnost po mestu. Zaradi potencialno nevarnih voženj v zimskih razmerah, v času padavin in mrazu, so se odločili, da izposojo začasno ustavijo. Prvo sezono v Sloveniji ocenjujejo za zelo uspešno, povečali so tudi število mest za izposojo s 170 v začetku leta 2022 na več kot 260. 

"Zaradi varnosti naših uporabnikov in drugih udeležencev v prometu smo se odločili, da tudi sami prispevamo k ohranjanju varnosti. Eden od načinov, kako to dosežemo, je tudi ta, da v zimskem času, ko je uporaba skirojev nevarnejša, zamrznemo uporabo električnih skirojev Bolt," je povedal Ivan Begović, direktor mikromobilnosti za Slovenijo in Hrvaško pri Boltu.

V analizi izposoj ugotavljajo, da so uporabniki storitev po skirojih najraje posegli ob petkih, največjo uporabo pa so zabeležili v sredo, 17. avgusta. Vozniki skirojev so se najpogosteje zapeljali v center Ljubljane, na Prešernov trg, za izposojo električnega skiroja pa so se največkrat odločili med 16. in 19. uro. Pri Boltu so prepričani, da so Slovenci skiroje sprejeli kot praktično prevozno sredstvo za ohranjanje mikromobilnost v mestnem središču v času prometnih zamaškov. Najdaljša vožnja, opravljena z električnim skirojem v Ljubljani, je bila dolga kar 35 kilometrov, so zapisali v sporočilu za javnost, medtem ko je povprečna vožnja znašala 2,3 kilometra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta