Bregantova: Gantar me je obvestil, da bo vladi predlagal mojo razrešitev. Zdaj se je oglasil tudi minister

A.L., STA
20.11.2020 18:01
Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Tina Bregant je za STA potrdila, da jo je minister za zdravje Tomaž Gantar dopoldne obvestil o tem, da bo vladi predlagal njeno razrešitev. Kot je dejala, ji razlogov za to ni navedel. Neuradno pa naj bi se odnos med Bregantovo in Gantarjem poslabšal, ker naj bi nasprotovala poskusu sprememb na področju akreditacije zdravstvenih izvajalcev, poroča 24ur. Gantar je informacijo potrdil na Twitterju in kot razlog nakazal izgubo zaupanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Malovrh/sta

"Delamo v izrednih razmerah. Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni. Zahvaljujem se ji za njeno delo in ji želim srečo na nadaljnji karierni poti," je zapisal minister.

{twitter_api}{/twitter_api}

Bregantova ni želela podrobno komentirati Gantarjeve odločitve. Dejala je le, da se je trudila delati dobro in za ljudi ter da razmere na ministrstvu niso lahke. Bregantova je sicer že tretja državna sekretarka, ki v času Gantarjevega ministrovanja zapušča ministrstvo. Najprej se je za to potezo odločil Andrej Možina, nato je vlada v začetku oktobra razrešila še Jernejo Farkaš Lainšček.

O tem, da je Gantar predlagal vladi razrešitev Bregantove, je sicer poročal spletni Dnevnik, ki se je skliceval na neuradne vire. Po poročanju časnika naj bi Gantar za novega državnega sekretarja predlagal vidnega člana DeSUS Uroša Prikla, ki se ga je omenjalo tudi kot možnega vodjo urada za demografijo. Kot še poroča Dnevnik, naj bi Gantar Prikla na tem mestu želel videti že maja letos, a se premier Janez Janša menda s tem ni strinjal in naj bi zahteval, da se predlog umakne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta