Danes slovesno pri Magni v Hočah

Srečko Klapš Srečko Klapš
09.07.2019 17:27
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za prevoz karoserij iz Gradca in nazaj imajo 17 tovornih vozil na plinski pogon
Igor Napast

Potem ko je kanadsko-avstrijska multinacionalka Magna Steyr 19. marca pričela poskusno proizvodnjo in zlakirala prve karoserije ter ta dan obeležila tudi s podpisi zaposlenih na belo karoserijo jaguarja E-Pace, bo danes uradno odprla svojo lakirnico v občini Hoče-Slivnica. Točno opoldne pričakujejo tudi premiera Marjana Šarca, ki mu bo družbo delal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Skupaj s predsednikom Magne Europe in Magne Steyr Güntherjem Apfalterjem in direktorjem lakirnice Maribor-Hoče Davidom Adamom si bodo ogledali proizvodnjo v tovarni. Nato pa še spregovorili na uradni otvoritvi.
Kot je znano, so poskusno proizvodnjo začeli po blokih z osmimi karoserijami na dan in proizvodnjo postopoma stopnjevali do okoli 130 karoserij dnevno. Za prevoz karoserij iz Gradca in nazaj imajo 17 tovornih vozil na plinski pogon. Proizvodnja pa trenutno poteka v eni dopoldanski izmeni. Za zdaj je v hoški lakirnici Magne zaposlenih približno 200 ljudi, od tega jih je po besedah Davida Adama osem takih, ki so predhodno že delali v graški tovarni, dva, vključno z njim, pa sta Avstrijca.
Glede na zaveze, ki jih imajo z avtomobilskim proizvajalcem Jaguar, podrobnih številk v Magni ne razkrivajo. Še naprej pa velja, da bo realizacija še treh načrtovanih faz v Hočah, ki predvidevajo tudi proizvodnjo avtomobilov v celoti z nekaj tisoč zaposlenimi, odvisna od prihodnjih naročil. Spomnimo, da je Magna že lani na Arso vložila vlogo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za drugo fazo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta