Družinski zakonik: Manipulacija desnice ni uspela, ustava je nad ljudsko voljo

Matej Grošelj Matej Grošelj
04.10.2022 19:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
Državni zbor je s prepričljivo večino poslancev koalicijskih strank potrdil spremembe družinskega zakonika in dokončno omogočil izenačitev vseh pravic med istospolnimi in heteroseksualnimi pari. Slovenija se tako tudi formalno pridružuje vrsti razvitih zahodnih držav, ki so že pred časom omogočile zakonsko zvezo med osebama istega spola in skupno posvojitev otrok v mavričnih družinah.

V zadnjih dneh sta spremembam na področju družinskega zakonika ostro nasprotovali opozicijski stranki SDS in NSi. Desnica je nasprotovanje družinskemu zakoniku minuli teden manifestirala tudi na dveh javnih shodih, ki ju je z izdatno pomočjo SDS organiziral Glas za otroke in družine pod vodstvom Aleša Primca. "Tovrstni shodi so politične akcije, ki mobilizirajo strah," pravi Darja Zaviršek s fakultete za socialno delo.

Ustavni pravnik Igor Kaučič medtem ocenjuje, da se ob političnem nasprotovanju implementaciji odločbe ustavnega sodišča pojavljajo vprašanja o politični primernosti takšnega ravnanja in resnični zavezanosti poslancev pravnim načelom.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta