EBU slovenski vladi: Ne izvajajte političnega pritiska na RTV Slovenija

M.R.
17.04.2020 13:18

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je v javni objavi slovensko vlado pozvala, naj spoštuje neodvisnost in avtonomijo javne RTV Slovenija ter ji zagotovi finančno vzdržnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Hkrati EBU vlado poziva, naj ne izvaja političnega pritiska na javno radiotelevizijo, saj ta v času epidemije koronavirusa igra ključno vlogo pri boju proti covid-19, pri tem pa je udeležena do konca svojih zmogljivosti. 
"Slovenska vlada napada zaposlitvene, finančne in programske politike RTV Slovenija, tega pa ne podkrepi z empiričnimi podatki. Čeprav pozdravljamo kritiko, pa se bojimo, da so obtožbe namenjene spodkopavanju neodvisnosti javnega servisa, njegovih kompetenc in vodstva ter nadzornih teles," je zapisal EBU v javnem pozivu. 
Način financiranja RTV Slovenija nujno potrebuje spremembe, s katerimi bodo zagotovljena potrebna sredstva za izpolnjevanje pomembnega poslanstva do družbe in za tehnično nadgradnjo ob hitrem tehnološkem razvoju, opozarja EBU. 
Zveza dodaja, da je javni medijski servis v času epidemije dokazal svojo bistveno vlogo v družbi z zagotavljanjem verodostojnih in preverjenih informacij, pomembnih obvestil in izjav, izobraževalnih programov, podpore družbi in zabave. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta