(FOTO in VIDEO) Finalno soočenje predsednikov strank na TV Slovenija protestno zapustila skoraj vsa opozicija

DR
21.04.2022 21:58

Nazadnje je Igor Pirkovič goste lahko preštel na prste ene roke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adrian Pregelj/rtvs

Po dobri polovici še enega konfuznega soočenja predsednikov strank, ki kandidirajo na volitvah v državni zbor 2022, finalnega nocoj na TV Slovenija, ki ga je moderiral Igor Pirkovič in se je začelo s samopisovanjem sodelujočih, kaj vse da so naredili v tem mandatu, je teve studio protestno zapustila praktično celotna opozicija z izjemo Roberta Goloba (Gibanje Svoboda), ki je zaradi covida-19 sodeloval po videopovezavi, in Ivana Galeta (Naša prihodnost). Namesto predsednice Naše dežele Aleksandre Pivec je na soočenju v imenu stranke bil in ostal Dejan Podgoršek.  

Tako Golob kot Fajonova in ostali so med prvimi nalogami po volitvah napovedali sanacijo, "odpoklic" po njihovem škodljive zakonodaje vlade Janeza Janše. Med drugim tudi vrnitev RTVS novinarjem pod pogoji svobode medijev namesto politične instrumentalizacije.

Adrian Pregelj/RTVS

Ko je soočenje, na katerem je v studiu nato ostala samo še vladna koalicija, zapustila Alenka Bratušek (SAB), je voditelju poočitala, da je opoziciji dovolil govoriti celih šest minut. Odšli so, teatralno Zmago Jelinčič (SNS), ki se je na zadnji stopnici še spotaknil, Luka Mesec (Levica), Tanja Fajon (SD), Ljubo Jasnič (Desus), Marjan Šarec (LMŠ). Predstavniki strank KUL so v odhajanju ocenili, da je soočenje slika tega, kam je vladajoča oblast pripeljala Televizijo Slovenija.

Adrian Pregelj/RTVS

Po reklamah in zaključnih besedah - predsednik SDS in premier Janez Janša je zaključil, češ da gredo mirno na volitve - je Pirkovič lahko soočenje le še odjavil.

Adrian Pregelj/RTVS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta