(FOTO in VIDEO) Janša vladi očital veliko krajo, Golobu sporočil: "Ustavite konje pri vesoljski korupciji"

LM, A.L., STA
21.03.2024 16:33

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je odvijal protivladni protest pod okriljem največje opozicijske stranke SDS. "Čas je za novo slovensko pomlad. Slovenija zmore več," so zapisali v vabilu na današnji protest.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na protestu je tudi Janez Janša.
Robert Balen
Ljubljana. Shod proti politiki aktualne vlade v organizaciji stranke SDS. Shod SDS. Janez Janša.
Fotorobert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen

S slovensko himno in uvodnimi nagovori se je Kongresnem trgu v središču prestolnice začel shod proti politiki vlade Roberta Goloba, ki ga je organizirala največja opozicijska stranka SDS. Zbrani so poudarjali, da imajo dovolj premierja Roberta Goloba in njegove vlade, ki jo pozivajo k odhodu.

Robert Balen

Udeleženci shoda, kritični do Golobove vlade in trenutnega stanja v državi, so nezadovoljstvo z vladajočo koalicijo izražali tudi s transparenti, na katerih so med drugim vladajoči politiki sporočali, da se pravica do vladanja konča, ko se začne "škodovati lastni državi, krasti, lagati svojim ljudem". Opaziti pa je bilo tudi napise kot so "Golobova vlada, ne hvala" in "Golob dost' te mamo, odleti na jug".

Robert Balen

Posamezni udeleženci so v izjavah med drugim izrazili nasprotovanje vzpostavitvi azilnega doma v Središču ob Dravi in na Obrežju, vladi pa očitajo tudi višanje davkov in "netransparentno porabo davkoplačevalskega denarja". "Take vlade, kot jo imamo zdaj, je ne rabimo," je dejal eden od udeležencev.

Predsednik SDS je na lestvici priljubljenosti šest mest pred predsednikom vlade Robertom Golobom.
Robert Balen

Shoda so se med drugim udeležili tudi poslanci in vidnejši predstavniki SDS, zbrane pa je nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša.

Robert Balen

V najmočnejši opozicijski stranki pod vodstvom prvaka SDS Janeza Janše so napovedali, da bodo na današnjem shodu "vsem, ki uničujejo našo domovino", jasno povedali, da jih imajo dovolj. Janša je pred dobrim mesecem poudaril, da na shod vabijo vse ljudi, ki jim je mar za prihodnost Slovenije, ob tem pa se je vprašal, kaj bo potrebno storiti, da bo šla država v smer, za katero so ljudje glasovali na plebiscitu. Današnji shod je označil za "prvo glasno budnico", naslednja pa bo po njegovih besedah sledila 9. junija, ko bodo potekale volitve v Evropski parlament.

Robert Balen
Ljubljana. Shod proti politiki aktualne vlade v organizaciji stranke SDS. Shod SDS
Fotorobert Balen

V SDS so k udeležbi na protestu vabili tudi z obcestnimi plakati, na katerih je pod napisom Dovolj! natisnjena podoba premierja Roberta Goloba. Podpredsednik vlade iz vrst Gibanja Svoboda Matej Arčon je to ocenil kot neprimerno in neokusno. Protest sta komentirala tudi predsednica SD Tanja Fajon in minister za delo iz vrst Levice Luka Mesec. Fajon je dejala, da imajo ljudje pravico do izražanja, bi si pa namesto protestov in stavk na ulici želela rešitve za ljudi. Medtem je Mesec ocenil, da ne gre toliko za protest proti vladi kot za mobilizacijo baze SDS za evropske volitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta