(FOTO in VIDEO) Operna noč v Mariboru: Dež sprva ni pregnal glasbe, pozneje jo je

Jon Knez Jon Knez
27.05.2022 21:00

Slabo vreme je preprečilo, da bi nastopajoči na Operni noči na Glavnem trgu odigrali ves pripravljeni repertoar. Po 45 minutah so morali organizatorji zaradi dežja in vetra prireditev prekiniti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Nevarnost, da bi voda poškodovala ozvočenje in dragocene inštrumente, je bila prevelika. Dirigent Simon Krečič je za Večer povedal: "Žal nič ne moremo, vreme je višja sila." Občinstvo je povabil na naslednje operne noči, ki bodo v Arboretumu Volčji potok (18. junija), na Gaju nad Mariborom (23. junija), v Murski Soboti (25. junija) in na Ptuju (1. julija).

Kljub temu so lahko obiskovalci, na Glavnem trgu se jih je zbralo več tisoč, do prekinitve uživali v najlepših opernih melodijah mariborskega orkestra, ki so jih pod taktirko dirigenta in umetniškega direktorja mariborske Opere Simona Krečiča izvedli simfonični orkester, zbor Opere in solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Nika Gorič, Petya Ivanova, Andreja Zakonjšek Krt in Martin Sušnik.

Sašo Bizjak

Dogodek je imel tudi simbolni pomen, z njim se je začelo poletno dogajanje v mestu, direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina pa ga je oklical za preddogodek Festivala Lent. Po odzivih sodeč, so bili ljudje lačni druženja in dogodkov, tokrat so po dolgem času lahko uživali povsem brez omejitev. Melodije so bile pospremljene s svetlobnimi efekti, projiciranimi na mestno hišo, kar je občinstvo še dodatno navdušilo. Med povabljenimi so bili številni tuji veleposlaniki, mariborska poslanka Lena Grgurevič in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta