(FOTO) Kam so se po soočenju odpravili Andrej Grah Whatmough, Janez Janša in Zdravko Počivalšek?

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
22.04.2022 13:47

Da sta se Janša in Počivalšek po studijskem soočenju z Grahom Whatmoughom odpravila v dvigalo, dokazuje tudi videoposnetek, ki ga hranimo v uredništvu. Igor E. Bergant: Zahtevamo odstop Andreja Graha Whatmougha in Jadranke Rebernik!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Počivalšek, Andrej Grah Whatmough in Janez Janša, preden skupaj vstopijo v dvigalo. 

Sinočnjemu konfuznemu soočenju na Televiziji Slovenija, ko so zaradi nestrinjanja z načinom vodenja oddaje iz studia predčasno odkorakali Zmago Jelinčič, Luka Mesec, Ljubo Jasnič, Tanja Fajon, Marjan Šarec in Alenka Bratušek ter je tako z voditeljem Igorjem Pirkovičem na koncu ostala le še polovica predstavnikov strank, je očitno sledilo še zanimivejše nadaljevanje.

Po naših informacijah so se namreč Andrej Grah Whatmough, Janez Janša in Zdravko Počivalšek po soočenju odpravili v pisarno generalnega direktorja javnega zavoda, kjer naj bi se zadržali dobro uro. Kot je slišati na Kolodvorski, naj bi se druženja udeležila tudi odgovorna urednica informativnega programa na javni televiziji Jadranka Rebernik in voditelj Igor Pirkovič. Da sta se Janša in Počivalšek po studijskem soočenju z Grahom Whatmoughom, ki je bil pred leti v nadzorni svet javnega zavoda imenovan kot kandidat stranke SMC, odpravila v dvigalo, dokazuje tudi videoposnetek, ki ga hranimo v uredništvu. Ob tem je zanimivo, da so v času tega druženja na Kolodvorski očitno pripravili tudi odziv na dogajanje v studiu, saj smo ga novinarji prejeli ob 23:23, dobro uro po koncu soočenja. 

Za pojasnila smo zaprosili vodstvo javnega servisa. Vprašanja, ki smo jih poslali na RTV Slovenija, so bila naslednja: ali drži informacija, da se je generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough po včerajšnjem soočenju dlje časa družil z Janezom Janšo in Zdravkom Počivalškom? Za kakšno srečanje je šlo? Drži, da je srečanje potekalo v pisarni generalnega direktorja javnega zavoda in je trajalo več kot eno uro? Zakaj sta se omenjenega srečanja udeležila samo Janša in Počivalšek? Ali drugi udeleženci soočenja niso bili povabljeni h generalnemu direktorju na druženje?

Tako so nam odgovorili: "Ob posebnih dogodkih, kot so pogovori, intervjuji, in ob volilnih soočenjih je protokol RTV Slovenija, da predsednike in predsednice političnih strank sprejme med drugim generalni direktor RTV Slovenija. Tudi sinoči je bilo tako, pred oddajo je generalni direktor izrekel dobrodošlico vsem vabljenim na soočenje. Glede na nepredviden potek včerajšnjega soočenja je po koncu oddaje generalni direktor vse v vhodni avli prisotne predstavnike političnih strank povabil na pogovor, na katerem jih je seznanil s stališčem vodstva glede dogajanja med potekom soočenja. To stališče je bilo nato tudi javno objavljeno v sporočilu za javnost službe za komuniciranje RTV Slovenija."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta