RTVS: Obžalujemo predčasne odhode. Obžalujemo pa tudi to, da so bili ustvarjalci deležni žaljive komunikacije

DR
21.04.2022 23:36

Po kaotičnem finalnem soočenju predstavnikov parlamentarnih strank na TV Slovenija, ki so ga nazadnje skoraj vsi sodelujoči zapustili, so z RTVS poslali pojasnilo. Objavljamo ga v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igorju Pirkoviču je pobegnilo pol sodelujočih. Očitali so slabo vodenje oddaje in favoriziranje vladnih strank.
Adrian Pregelj/RTVS

"Nocoj se je na Televiziji Slovenija odvilo še zadnje volilno soočenje predsednikov parlamentarnih strank pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami. Ob tem obžalujemo, da so nekateri predstavniki političnih strank oddajo predčasno zapustili. Obžalujemo pa tudi, da so bili ustvarjalci RTV Slovenija med oddajo deležni žaljive komunikacije.

Poudarjamo, da je RTV Slovenija avtonomna institucija, njeno vodstvo odločno podpira novinarsko in uredniško neodvisnost in obsoja vsakršno zlorabo javnega medija in njenih ustvarjalcev za nabiranje političnih točk.

Javnost in zlasti predstavnike politike znova pozivamo h kulturi dialoga in umiritvi strasti.

Spomnimo, v času volilne kampanje je na Televiziji Slovenija potekalo kar 14 soočenj, kjer so lahko politične stranke izmenjale svoja stališča s področja različnih aktualnih tem."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta