(FOTO) Logar: "Notranjega dogajanja v SDS ne komentiram." Kdo vse je bil prisoten v ljubljanskem hotelu?

STA, A.L.
31.05.2023 07:40

Z uradno ustanovitvijo je danes zaživelo društvo poslanca SDS Anžeta Logarja Platforma Sodelovanja. "Notranjega dogajanja v SDS ne komentiram. Nikoli ga nisem in nikoli ga ne bom," pravi Logar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bobo

"Gre za odprto društvo, v katerem je dobrodošel vsak, ki prisega na kulturo dialoga. Dvanajst ustanoviteljev nas je prepričanih, da je to prvi konkretni korak v nekaj velikega. Pri nas ne bo tabu tem," je v ljubljanskem hotelu napovedal Anže Logar. In dodal: "Poglejte nas, prihajamo iz različnih okolij, imamo različne poglede, skupna pa nam je želja po sproščeni in odprti Sloveniji. Želimo državo, kjer bodo dovoljene slovenske sanje. Imamo iskrene želje po preseganju statusa quo."

Tonin se je na ustanovitev Logarjeve platforme odzval z besedami, da bi si želel, da bi slednji čim prej ustanovil stranko in dodal, da ga v tem primeru v NSi vidijo kot njihovega naravnega partnerja in zaveznika.
Žiga Živulović Jr.

Romana Jordan, bivša evropska poslanka iz vrst SDS, je postala podpredsednica Logarjevega društva. "Delamo korak k bolj pluralni družbi, ki bo spodbujala strpen dialog," je poudarila. O načinu komunikacije prvaka opozicije ni govorila.

V dvorani ljubljanskega hotela je bilo zaznati izjemno zanimanje medijev, med občinstvom pa so bli tudi znani politični obrazi, predvsem z desne: Janez Pogorelec, Mitja Bervar, Andrej Čuš, Marko Balažic, Blaž Košorok

Jernej Pikalo, donedavni podpredsednik SD, je povedal, da želi z vstopom v Logarjev projekt pomagati pri preseganju delitev. "Ostajam zvest dosedanjim vrednotam. Zanima me samo društvo, ne nova stranka. Ne bom minister v morebitni četrti Janševi vladi," je za Večer povedal ob prihodu na dogodek. 

Logar je še ocenil, da Slovenija svojega velika potenciala ne zna prav dobro izkoristiti. Po njegovih besedah se vedno najde administrativna ovira, ki zajezi tok kreativnosti, vse prevečkrat "eksplodira ideologija". Zdi se, da se spodbuja pot v manj in ohranja status quo, ki ustreza manjšini na račun večine, je dejal.

Bobo

Društvo s polnim imenom Platforma Sodelujmo za prihodnost ima 12 ustanovnih članov. Poleg Logarja in danes izvoljene podpredsednice Romane Jordan so to še vodja kabineta nekdanjega predsednika Boruta Pahorja Alja Brglez, poslanka SDS Eva Irgl, profesor evropskega prava na Novi univerzi Matej Avbelj, ekonomist Igor Masten, nekdanji minister za izobraževanje iz kvote SD Jernej Pikalo, direktor Beletrine Mitja Čander, zdravnik Rok Ravnikar, gospodarstvenik Igor Hustič, nekdanji minister za digitalni razvoj iz tretje Janševe vlade Mark Boris Andrijanič in podjetnik Mirko Požar.

Bobo

Ob do zdaj znanem naboru imen pa se Logar ob današnjem zagonu društva bržkone ni mogel izogniti vprašanjem, ali in kakšno vlogo bo pri novi platformi odigral njegov strankarski šef, predsednik SDS Janez Janša. Slednji je minuli teden sicer dejal, da je Logarjev političnem projekt dobrodošla popestritev v slovenskem političnem prostoru, ki je niti ne zavrača niti ne podpira.

Namigovanja o morebitni ustanovitvi nove politične stranke je Logar do zdaj zavračal, a če na političnem parketu zanimanja za društvo ne bo, bodo "najverjetneje razmislili tudi o naslednjem koraku", je v ponedeljek dejal za oddajo 24ur zvečer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta