Ninamedia: Če bi Anže Logar ustanovil stranko, bi SDS pobral dobro tretjino volivcev

M.R.
30.05.2023 17:17

Morebitna stranka Anžeta Logarja bi najbolj ogrozila stranko SDS, so danes poročali v poročilih na Svet24TV.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Logar je trenutno poslanec stranke SDS, kandidiral je za predsednika države, v prejšnji vladi pa je vodil ministrstvo za zunanje zadeve.
Robert Balen

To izhaja iz internega poročila agencije Ninamedia. Več kot tretjino glasov trenutno največje opozicijske stranke, ki jo vodi Janez Janša, bi lahko pridobila nova stranka Anžeta Logarja. Nekaj manj glasov bi pobrala stranki NSi, so še poročali v poročilih na Svet24TV ob 17. uri. 

Skoraj 60 odstotkov ljudi, ki jih je anketirala Ninamedia, naj bi dejala, da bi bilo bolje, če bi Logar prevzel vodenje stranke SDS. Anketirance je tudi motila Logarjeva "neopredeljenost do Janeza Janše".

Jutri bo sicer Logar ustanovil društvo Platforma sodelovanja. "Delo bo potekalo predvsem v obliki konvencije o prihodnosti Slovenije, kjer bomo odpirali ključne izzive, ki so pred nami, in s sogovorniki iskali odgovore na te izzive, nato pa predlagali akcijski načrt konkretnih rešitev," je Logar povedal pred ustanovitvijo društva.

Glede na anketo agencije Ninamedia bi Logarjeva stranka trenutno lahko dobila na volitvah okoli 10 odstotkov glasov, so še poročali na Svet24TV.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta