(FOTO) Po požaru v enem od gostinskih lokalov termalni park Aqualuna v Podčetrtku spet odprt. Kaj se je zgodilo?

Va, STA
09.07.2023 10:22

V času požara, ki ga je gasilo kar okoli 80 gasilcev, je bilo prisotnih okoli 1500 obiskovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facebook/Tomi Gomilšek

V soboto je zagorelo v skladišču enega izmed gostinskih lokalov, kljub obsežnosti in zahtevnosti pa je bil požar pogašen v približno uri, tako da termalni park razen za zdaj omenjenega lokala spet normalno obratuje. 

Sumijo, da je šlo za napako na električnem omrežju. Center za obveščanje navaja, da je ogenj v celoti uničil inventar ter ostrešje objekta. V požaru zaradi hitrega odziva zaposlenih in gasilcev ni bil ogrožen ali poškodovan nihče od obiskovalcev ali zaposlenih v Termah Olimia.

Borut Živulović

Nekaj po 17. uri je zagorelo v skladiščnih prostorih objekta v sklopu termalnega parka, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje v izmeri okoli 100 krat 15 metrov. Posredovali so gasilci iz devetih prostovoljnih gasilskih društev, ki so požar omejili in pogasili, pregledali ter prezračili objekt in sanirali požarišče. Na terenu je bilo okoli 80 gasilcev.

O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Po za zdaj neuradni oceni je nastala velika materialna škoda. 

Vasja Čretnik iz Term Olimia je povedal, da so policisti in kriminalisti požarišče preiskovali v soboto zvečer, v nedeljo zgodaj zjutraj pa so zaposleni imeli delovno akcijo in počistili prostore.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta