(FOTO) Prometno nesrečo na primorski avtocesti povzročil slovenski voznik tovornjaka

Gr.G.
01.03.2021 10:56
Primorska avtocesta je ponovno odprta, a daljši zastoji ostajajo, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Ljubljana

Na primorski avtocesti se je med Brezovico in Vrhniko zgodila prometna nesreča, zaradi česar je bila avtocesta več ur zaprta v smeri proti Kopru. Policiste PU Ljubljana so o prometni nesreči pri Logu obvestili že ob 9.30 dopoldne, po podatkih policije sta trčili dve tovorni vozili, huje poškodovanih v nesreči ni. 

Ugotovili so, da je 47-letni slovenski voznik tovornega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del drugega tovornega vozila pred njim. Povzročitelj je vozil tovorno vozilo za prevoz nevarnega tovora, vendar kljub močno poškodovani kabini vozila do izpusta nevarne snovi ni prišlo, so sporočili s PU Ljubljana. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Pu Ljubljana

Zaradi ogleda kraja ter odstranjevanja posledic nesreče je bila do 10.45 popolnoma zaprta avtocesta v smeri Kopra, nato pa je promet stekel po odstavnem pasu. Ob 12. uri so avtocesta v celoti odprli.

Cestna kamera promet.si.
Prometno-informacijski center
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.