(FOTO) Slovenski policisti, gorski reševalci in vojaki oskrbeli afganistansko družino, ki je obtičala v gozdu

M.R.
03.12.2020 14:23
S koprske policijske uprave so sporočili, da so ponoči dobili klic na pomoč obnemogle družine, ki je obtičala v gozdu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Afganistanska družina z gorskimi reševalci.
Facebook/policijska Uprava Koper

Migrant je danes ob 2.18 poklical policijo in jo prosil za pomoč, ker se je z družino zaradi snega znašel v težavah v gozdu na območju Ilirske Bistrice. Tamkajšnja policija je pregledala pot proti Munam in prosila za pomoč tudi gorsko reševalno službo. 

Poleg tega so na teren poklicali tudi prevajalca, ki je poskušal natančneje ugotoviti njihovo lokacijo. Na pomoč je prišla še vojska in tako so policisti, gorski reševalci ter vojaki danes zjutraj našli skupino treh odraslih in treh otrok. Vsi so afganistanski državljani. Hladno noč so preživeli v improviziranem bivaku, zakurili so si tudi ogenj. 

🆘REŠILI MIGRANTE 🚓🚑 Ob 2.18 ponoči smo prejeli klic migranta, ki je v angleškem jeziku povedal, da je z družino nekje v...

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Četrtek, 03. december 2020

Ekipo so nato oskrbeli, glede na zapis, ki ga je koprska policijska uprava objavila na Facebooku, pa so po prvih ocenah tudi zdravi. Policijski postopki še potekajo, so še dodali. 

Na območju PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah obravnavali več migrantov. 13 državljanov Pakistana, 18 državljanov Afganistana in 4 državljane Bangladeša in prav toliko turških državljanov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta