(FOTO) V Koper priplula potniška velikanka

PN
29.10.2023 17:33

Pot je ladja iz Kopra nadaljevala v Dubrovnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gre za ladjo ladjarja Norwegian Cruise Line, v Koper je prispela iz Trsta. 
Tomaž Primožič/fpa

V Kopru so v soboto zgodaj zjutraj privezali Norwegian Epic, največjo potniško ladjo doslej. Gre za ladjo ladjarja Norwegian Cruise Line, v Koper je prispela iz Trsta. Dolga je 330 metrov, na krovu je v mesto pripeljala 4100 potnikov in 1700 članov posadke. Ta potniška ladja je prvič gostja koprskega pristanišča, ob tej priložnosti so jo na krovu obiskali koprska podžupanja Mateja Hrvatin Kozlovič in drugi predstavniki Mestne občine Koper, Luke Koper in ladijskega agenta ter si izmenjali priložnostne plakete.

Gre za pravo velikanko, ki je tako rekoč za tri ali štiri običajne potniške ladje. No, tako je v Kopru že bilo; 5. oktobra so priplule štiri potniške ladje ladjarja Azamara Cruises, a so skupaj pripeljale 3500 potnikov in članov posadke. Velikanka je tako postavila nov rekord.

Koper je zapustila v soboto popoldne, pot je nadaljevala proti Dubrovniku. Kot zadnja v mesecu oktobru bo jutri v Koper prav tako prvič priplula potniška ladja Viking Neptune ladjarja Viking Cruises.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta